Οι κύκνοι είναι τα πιο όμορφα, περήφανα κι ερωτιάρικα πουλιά. Κι αυτό το τελευταίο φαίνεται απ’ το ότι όταν το θηλυκό κλωσάει τ’ αυγά του, το αρσενικό κάνει περιπολίες για να προστατέψει την αγάπη του και τ’ αυγά τους από κάθε εχθρό. Υπάρχει ωστόσο κι ένας εχθρός που ο κύριος κύκνος δεν μπορεί να κερδίσει. Ο άνθρωπος!

Όπως μας πληροφόρησε το φιλαράκι μας, Boredpanda.com, στη νοτιοανατολική Αγγλία, βρέθηκαν 5 κύκνοι άρρωστοι και πυροβολημένοι με αεροβόλο. Μια απ’ αυτούς, πυροβολήθηκε στο κεφάλι την ώρα που κλωσούσε τ’ αυγά της.

Σαν από θαύμα, ενώ οι υπόλοιποι δεν τα κατάφεραν, εκείνη τελικά μπόρεσε να ζήσει. Κι όταν έγειανε, την επέστρεψαν στη λίμνη της κι εκεί παρέδωσε ένα πελώριο μάθημα αγάπης και συντροφικότητας στους ανθρώπους.

Ο αρσενικός της, την περίμενε εκεί. Κι όταν εκείνη γύρισε, την αναγνώρισε κι έσμιξε ξανά μαζί της! Κι αυτό, ναι, διάολε, είναι παράδειγμα που αξίζει να μιμηθείς. Κι αξίζει επίσης να ευχηθείς καλή ζωή, ήρεμη και χαρούμενη, για τα δυο πουλάκια που τόσο πολύ δοκιμάστηκαν, αλλά παρέμειναν μαζί μέχρι τα δύσκολα να φύγουν.

Δες εδώ το συγκινητικό σμίξιμο των δύο κύκνων: https://twitter.com/swan_support/status/1257717553872470017