Πώς ένας μικρός πρόσκοπος έκανε τη δουλειά γιατρών και νοσηλευτών λιγότερο επίπονη με μια απλή σκέψη

Σκέφτηκε το "μικρό" πρόβλημα και κατάφερε μια μεγάλη ανακούφιση!

Πώς ένας μικρός πρόσκοπος έκανε τη δουλειά γιατρών και νοσηλευτών λιγότερο επίπονη με μια απλή σκέψη

Σκέφτηκε το "μικρό" πρόβλημα και κατάφερε μια μεγάλη ανακούφιση!


Σκέψου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας γιατρός μες στον κορονοϊό. Κίνδυνος, ωράριο, καταπόνηση, δυσβάσταχτες εικόνες, τεντωμένα νεύρα, εξουθενωτική κούραση... Όλα αυτά θα σκεφτόμουν εγώ, αν με ρωτούσες. Ο Κουίν Καλάντερ όμως, ένας μικρός πρόσκοπος απ΄ τον Καναδά (φίλος του φίλου μας, Boredpanda.com), σκέφτηκε ακόμα κάτι. "Πονάνε τ' αυτιά τους". Φοράνε μάσκα όλη την ημέρα, κι αυτό το λάστιχο τους "κόβει" πίσω από το αυτί. Κι ίσως αυτό να μην ακούγεται τρομερό, αν φορά μάσκα για μια ώρα, όμως αν τη φοράς για 24, τότε μπορεί να γίνει κόλαση!

Εκεί λοιπόν που όλοι σκεφτόμασταν τα μεγάλα προβλήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο Κουίν σκέφτηκε το "μικρό", κι έπειτα σκέφτηκε πως, "σ' αυτό μπορώ να βοηθήσω". Τι έκανε λοιπόν; Πήρε τον 3D εκτυπωτή του, σχεδίασε και "τύπωσε" ένα μικρό πλαστικό βοήθημα για να μην ακουμπάει το λάστιχο της μάσκας στο αυτί εκείνου που τη φοράει. Δηλαδή, να, αυτό εδώ:

Ναι, ίσως έτσι που το βλέπεις να μη βγάζει πολύ νόημα, όμως αν στο δείξω φορεμένο, θα καταλάβεις πόσο έξυπνη και βοηθητική ήταν η σκέψη του πιτσιρίκου. Ιδού:

Εκείνος λοιπόν τύπωσε και συνεχίζει να τυπώνει την πατέντα του, όμως παρακαλεί κι άλλους να το κάνουν. Όσους μπορούν, με 3D εκτυπωτή, να τυπώσουν κι άλλα τέτοια "πιαστράκια". Να βοηθήσουν δηλαδή εκεί που μπορούν, αυτούς που μας βοηθάνε να μείνουμε ζωντανοί. Κι αν το "εκεί που μπορούμε" είναι στο τσούξιμο πίσω απ' το αυτί, τότε ναι, αξίζει να βοηθήσουμε εκεί. Ίσως ακούγεται μικρό, μα στην πραγματικότητα είναι τεράστιο!

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα