Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (το CFR, ντε) αποφάσισε ανάμεσα σε άλλα συνέδρια, μίτινγκ και δράσεις που κάνει, να διοργανώσει κι ένα που θα συζητήσει τον καλύτερο τρόπο να πραγματοποιούνται δουλειές μέσα στην πανδημία του ιού με την… κορώνα!

Αυτό βέβαια, πιθανώς δεν θα μας απασχολούσε καθόλου αν αυτό το συνέδριο τελικά λάμβανε χώρα κανονικά. Όμως δεν έλαβε. Και ούτε αυτό θα ‘χαμε λόγω να σχολιάσουμε, αν ο λόγος της ακύρωσης ήταν επιχειρηματικός, συντονιστικός, ή αν απλώς τα μέλη του συνεδρίου είχαν εκείνη τη μέρα αναλάβει να πάρουν τα παιδιά απ’ το σχολείο ή να κουρέψουν το γκαζόν. Όμως όχι. Το Συνέδριο που σκόπευε να βρει τρόπο να συνεχιστούν οι “μπίζνες” μες στον κορωνοϊό, ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού!

Όταν θα το διαβάζει κανείς μετά από χρόνια, στην ασφάλεια του εμβολίου και μακριά απ’ τις καυτές μέρες της πανδημίας, θα σκέφτεται πως είναι μια έξυπνη φάρσα κάποιου προβοκάτορα κωμικού, ή κάποια ποιητική μεταφορά, ή ποιος ξέρει τι άλλο. Ωστόσο, είναι η καθαρή αλήθεια, όπως μας βεβαιώνει (ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα σάιτ) το Bloomberg.com.

Φυσικά το CFR ακύρωσε και πολλά άλλα συνέδρια με φυσική παρουσία, κι αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση που λογικά θ’ απασχολούσε το συνέδριο που συζητάμε. Πώς κάνεις δουλειές μες στον ιό; ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ.