Συνήθως όταν βλέπεις φωτογραφίες “πριν – μετά” από Fitness Bloggers, το πριν συνήθως δείχνει μια γυναίκα με καμπύλες και “περιττά κιλά” και το μετά ένα αδύνατο, γυμνασμένο σώμα. Αν λοιπόν δει κανείς το αντίστοιχο “πριν – μετά” της “Dedikated lifestyle” Kate, (εμείς το είδαμε στο Brightside.me) μάλλον θα σκεφτεί πως η κοπέλα έκανε λάθος στο κολάζ και τα ‘βαλε ανάποδα. Αλλά… όχι!

Η Kate αποφάσισε να δείξει την πρόοδο που έχει κάνει με το σώμα της τα τελευταία 6 χρόνια, κι αυτή η πρόοδος δεν είχε ως στόχο τη σφιχτή κι αδύνατη σιλουέτα, αλλά τη χαρά, την ψυχική υγεία και την απόλαυση για ζωή. Δες την πρόοδο της Kate ακριβώς από κάτω, και διάβασε πώς περιγράφει η ίδια την απόφασή της.

Μου είναι τόσο δύσκολο να κοιτάζω τις παλιές φωτογραφίες και να θυμάμαι πως ήμουν αυτή η κοπέλα. broken heart Όχι επειδή συγκρίνω το σώμα μου κι εύχομαι να έδειχνα και σήμερα έτσι. Αλλά επειδή μου θυμίζει πόσο προσηλωμένη ήμουν.

Μου θυμίζει πως έχανα κοινωνικές εκδηλώσεις για να μη χρειαστεί να φάω. Μου θυμίζει πως έχανα στιγμές με φίλους, την οικογένειά μου, τον άντρα μου, επειδή το γυμναστήριο ήταν πάνω απ’ όλα. Και ξέρετε τι άλλο; Μου θυμίζει θλίψη και μόνιμη αίσθηση ότι δεν ήμουν αρκετά καλή. Μπορώ να το πω, το να ζυγίζεις λίγο δεν σημαίνει πως η ζωή σου ξαφνικά θα γίνει καλύτερη.

Τώρα ξέρω πως προτιμώ να έχω ελευθερία απέναντι στο φαΐ απ’ το να μην έχω παχάκια, και να μπορώ να καταναλώνω απ’ το να μετράω τις θερμίδες στα φύλλα απ’ το μαρούλι που τρώω. Να θυμάστε: κάποιες φορές το να πάρεις μερικά κιλά σημαίνει ότι ζεις την καλύτερη ζωή που μπορείς. Το υγιές σώμα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πρέπει να εμπιστευτείς το δικό σου!“.

Διαβάζοντας το κείμενο της Kate καταλαβαίνει κανείς πως η κοπέλα απ’ την Αυστραλία δεν παρακινεί κανέναν σε υπερβολές και υπερκατανάλωση. Απλώς τονίζει πως, αν η παχυσαρκία είναι η μια πλευρά του προβλήματος, η εμμονή με τη δίαιτα και τη γυμναστική είναι η άλλη.

Σήμερα, εκείνη ζει μακριά και απ’ τα δύο, χαρούμενη, απολαμβάνει τη ζωή της και δεν ντρέπεται καθόλου να μοιραστεί το σώμα της στα Social Media. Άλλωστε γιατί να ντραπεί;

Το πρότυπο ομορφιάς μας: Γυναικάρα, χαμογελαστή, μαγκιά της!