Μια μηχανή αναζήτησης. Ένα browser. Μια γερμανική εταιρία με σήμα την υδρόγειο, έρχεται και ζητάει να την προτιμήσεις απ’ τη Google, τη Yahoo, απ’ το Mozilla και το Safari. Γιατί να το κάνεις; Λοιπόν, όπως η ίδια λέει, για πολύ σημαντικό λόγο!

Η Ecosia που λες, δεν είναι Ο ΠΙΟ γρήγορος φυλλομετρητής, δεν είναι ΤΟ ΠΙΟ αξιόπιστο ψαχτήρι (παρότι τα αποτελέσματα και σε ταχύτητα και σε αξιοπιστία είναι αξιοπρεπέστατα), μα έχει ένα πολύ δυνατότερο επιχείρημα για να τη χρησιμοποιήσεις. Δέντρα. Φυτεύει δέντρα. Όχι ψηφιακά, όχι φανταστικά, όχι κατασκευασμένα από πίξελ και χρώμα, σε κάποιο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά κανονικά, πραγματικά δέντρα.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες της εταιρίας, η Ecosia είναι δωρίζει το 80% των καθαρών κερδών της σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με έμφαση στη δενδροφύτευση. Μάλιστα, αν την ανοίξεις έχει μετρητή να τρέχει, που σε ενημερώνει για το πόσα δέντρα φυτεύονται στον κόσμο εξαιτίας της και εξαιτίας σου.

Φυσικά, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει προκατάληψη. Και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να εγγυηθούμε πως όντως η Ecosia δουλεύει χωρίς σκιές, ακριβώς όπως δηλώνει. Ωστόσο, ακόμη και το μισό να είναι αλήθεια, μιλάμε για εκατομμύρια δέντρα, που δεν μας κοστίζουν απολύτως τίποτα: την κατεβάζεις και τη χρησιμοποιείς δωρεάν όπως κάθε τι αντίστοιχο. Ε, κι όσο να πεις, σήμερα ο κόσμος έχει ανάγκη από νέα δέντρα. Αφού είναι ο ίδιος κόσμος που φροντίζει να καίει τα παλιά…

Τι λες λοιπόν, μήπως αξίζει τον κόπο να μας διαβάζεις απ’ την Ecosia; Εμείς, μέχρι αποδείξεως του εναντίου λέμε πως αξίζει!

Υ.Γ. Στα θετικά, η εταιρία επίσης δηλώνει την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και αναζητήσεων του κάθε χρήστη.