Έχεις σκεφτεί ποτέ, τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένα κωφάλαλο άτομο στην καθημερινότητά του; Από μια απλή συζήτηση με κάποιον ταμεία στο σούπερ μάρκετ, μέχρι την Οδύσσεια μιας δημόσιας υπηρεσίας στην οποία χρειάζεται… διερμηνέα! Ή μάλλον, χρειαζόταν. Αλλά όχι πια!

Βλέπεις, μια ομάδα φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (η Άντα, η Έλενα, η Ευδοκία και ο Γιώργος), δημιούργησε το project Sing me up. Τι είναι αυτό; Στην ουσία, είναι ένα έξυπνο γάντι που ανιχνεύει τις κινήσεις των χεριών και τις μετατρέπει σε λέξεις. Έτσι, ένα κωφάλαλο άτομο μπορεί να μιλήσει στη νοηματική, κι η φράση που είπε να γραφτεί αυτόματα στην οθόνη ενός κινητού ή τάμπλετ. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και με την απάντηση του ανθρώπου της δημόσιας υπηρεσία, μέσω της γνωστής μας “αναγνώρισης φωνής”. Έξυπνο;

Τα γάντια ήδη πωλούνται στην τιμή των 250€, ενώ η εφαρμογή κοστίζει 1.99 για 5 άτομα. Εμείς ευχόμαστε τα έξυπνα γάντια των παιδιών, να ταξιδέψουν σ’ όλες τις χώρες του κόσμου για να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των ανθρώπων. Κι ακόμα περισσότερο ευχόμαστε να μπορέσουν οι 4 φοιτητές να βρουν χρηματοδότηση για να κατασκευάσουν ακόμη περισσότερες πρωτοποριακές ιδέες τους, στο κοντινό μέλλον.