Φοιτητές της ΑΣΟΕΕ έφτιαξαν "έξυπνο" γάντι που διαβάζει τη νοηματική γλώσσα

Μια υπέροχη είδηση για άτομα με πρόβλημα στην ομιλία. Μπράβο ρε παιδιά!

Φοιτητές της ΑΣΟΕΕ έφτιαξαν "έξυπνο" γάντι που διαβάζει τη νοηματική γλώσσα

Μια υπέροχη είδηση για άτομα με πρόβλημα στην ομιλία. Μπράβο ρε παιδιά!


Έχεις σκεφτεί ποτέ, τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένα κωφάλαλο άτομο στην καθημερινότητά του; Από μια απλή συζήτηση με κάποιον ταμεία στο σούπερ μάρκετ, μέχρι την Οδύσσεια μιας δημόσιας υπηρεσίας στην οποία χρειάζεται... διερμηνέα! Ή μάλλον, χρειαζόταν. Αλλά όχι πια!
[banner]
Βλέπεις, μια ομάδα φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (η Άντα, η Έλενα, η Ευδοκία και ο Γιώργος), δημιούργησε το project Sing me up. Τι είναι αυτό; Στην ουσία, είναι ένα έξυπνο γάντι που ανιχνεύει τις κινήσεις των χεριών και τις μετατρέπει σε λέξεις. Έτσι, ένα κωφάλαλο άτομο μπορεί να μιλήσει στη νοηματική, κι η φράση που είπε να γραφτεί αυτόματα στην οθόνη ενός κινητού ή τάμπλετ. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και με την απάντηση του ανθρώπου της δημόσιας υπηρεσία, μέσω της γνωστής μας "αναγνώρισης φωνής". Έξυπνο;

Τα γάντια ήδη πωλούνται στην τιμή των 250€, ενώ η εφαρμογή κοστίζει 1.99 για 5 άτομα. Εμείς ευχόμαστε τα έξυπνα γάντια των παιδιών, να ταξιδέψουν σ' όλες τις χώρες του κόσμου για να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των ανθρώπων. Κι ακόμα περισσότερο ευχόμαστε να μπορέσουν οι 4 φοιτητές να βρουν χρηματοδότηση για να κατασκευάσουν ακόμη περισσότερες πρωτοποριακές ιδέες τους, στο κοντινό μέλλον.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα