Κοίτα, το αμάξι σου μπορεί να είναι ένα απλό μέσο μεταφοράς. Θέλω να πω, προσφέρει τη δυνατότητα να πηγαίνεις από το ένα μέρος στο άλλο, σωστά; Κι έχεις το δικαίωμα να μείνεις σ’ αυτό. Αλλά, αν το κάνεις… δεν θα ‘χει πλάκα!

Απ’ την άλλη μεριά λοιπόν, το αμάξι σου μπορεί να είναι φιλαράκι. Μπορεί να κουβαλήσει τις περιπέτειες, τις παρέες, τα ξενύχτια και τις αγάπες σου. Ε, και μπέσα ρε μαν, δεν σε ψήνει λίγο παραπάνω ένα αμάξι “φιλαράκι”;

Αν ναι, τότε το Audi A1 είναι εδώ και θέλει την παρέα σου. Θέλει να ζήσει την καθημερινότητα σου κάθε φορά που μπαίνεις στην θέση του οδηγού αλλά και του συνοδηγού. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες (κυβικά που ξεκινάνε από 999cc και φτάνουν τα 2.0cc, ή άλογα που μπορεί να φτάσουν ακόμα  και τα 250, επιτάχυνσή του από 0 σε 100 σε μόλις 9.4 δευτερόλεπτα κτλ – ουπς, μπήκα!). Όμως αν όλες αυτές οι λεπτομέρειες σου ακούγονται “αλαμπουρνέζικα” όπως κι εμένα, τότε πάμε παρακάτω. Σ’ αυτά που μετράνε.

 

Θυμάμαι όταν είχα πάει να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο, αφού άκουσα τι είχε να μου πει ο κύριος στην αντιπροσωπεία, τον ρώτησα αυτά που πραγματικά με ενδιέφεραν για το φιλαράκο μου.

Βλέποντας το νέο A1 λοιπόν, όλα αυτά δεν θα χρειαζόταν να τα ρωτήσω. Σχεδιαστικά θυμίζει κάτι από τα παλιά! Οι σχεδιαστές – μπαμπάδες του, έχουν ενσωματώσει αισθητικά στοιχεία που παραπέμπουν απευθείας στο θρυλικό quattro. Εννοώ φυσικά τους τρεις αεραγωγούς μεταξύ μάσκας και καπό και πολλές ακόμα μικρολεπτομέρειες.

Ο εσωτερικός του κόσμος όμως, είναι αυτός που τραβάει το ενδιαφέρον (όπως σε κάθε καλή παρέα). Σε έναν κόσμο που όλα είναι έξυπνα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα αυτοκίνητα να μην είναι. Μάλλον κάτι τέτοιο είχαν κατά νου τα παιδιά εκεί στην Audi αφού το A1 είναι πανέξυπνο! Η θέση του οδηγού θυμίζει θέση σε πιλοτήριο αεροσκάφους. Βασικό ρόλο παίζει το MMI Navigation plus το οποίο διαθέτει 10,1 ιντσών οθόνη αφής και μπορεί και συνδέεται με το κινητό του επιβάτη και του δείχνει εκεί, όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειάζεται ενώ παράλληλα μπορεί να βλέπει την διαδρομή του στους χάρτες.

Φυσικά ο επιβάτης μπορεί να βάλει την αγαπημένη του μουσική να παίζει απευθείας από το κινητό του και να την βάλει να ακούγεται από το ηχοσύστημα της B&O το οποίο διαθέτει 11 ηχεία.

Πέρα από την ψυχαγωγία, από την οθόνη μπορεί κανείς να αλλάξει το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού και φυσικά το καντράν των ψηφιακών οργάνων. Με αυτόν αλλά και με ακόμα αρκετούς τρόπους “προσαρμογής” το Audi A1 κολλάει στις ανάγκες σου και μπορεί και γίνεται ακριβώς αυτό που θέλεις.

https://www.youtube.com/watch?v=-DfoGTw9ybM

Ένα στιλάτο αυτοκίνητο δηλαδή, το οποίο μπορεί και απευθύνεται σε εκείνον που κοιτάει και εκτιμάει τις μικρές λεπτομέρειες αλλά και στον λάτρη της ταχύτητας. Όποιος τύπος οδηγού κι αν είσαι το Audi A1 σε προκαλεί όχι να του μοιάσεις αλλά να το μάθεις να σου μοιάζει. Το αυτοκίνητο είναι έξυπνο και μπορεί να σου μετατρέψει μία βαρετή διαδρομή σε μία μοναδική εμπειρία. Ακόμα και μια βαρετή καθημερινότητα, θα γίνει λίγο πιο όμορφη με την καλύτερη μηχανοκίνητη παρέα. Νιώθεις έτοιμος για μία epic εμπειρία;