Το ΑΒητάρι της ισορροπημένης διατροφής

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών με την Υγιεινή Διατροφή μέσα από το πρωτοποριακό έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.

Το ΑΒητάρι της ισορροπημένης διατροφής

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών με την Υγιεινή Διατροφή μέσα από το πρωτοποριακό έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.


Από αρχαιοτάτων χρόνων (δηλαδή απ' όταν ήμασταν μικροί) κάτι λέξεις όπως "υγιεινή διατροφή" το μυαλουδάκι σου τις μετέφραζε ως "βραστά κουνουπίδια και μπρόκολα". Για να φας "υγιεινά" έπρεπε να σου τάξουν σοκολάτες, που και πάλι δηλαδή ακόμη και αν δεν στις έταζαν πάλευες να τις "κλέψεις" για να τις φας πριν απ’ όλα τα καρότα σου! Όμως ο κόσμος προχώρησε, εξελίχθηκε, τώρα πια το ξέρουμε: η υγιεινή διατροφή δεν είναι καθόλου κακή φάση.

Στις μέρες μας μπορείς να τρέφεσαι σωστά κι αυτό να είναι απολαυστικό και νόστιμο. Και αν θες αποδείξεις, ιδού:

ΑΒ Βασιλόπουλος, πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 12:30, τα εγκαίνια του πρωτοποριακού εκθέματος «Το ΑΒητάρι της διατροφής», στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Το σύγχρονο διαδραστικό έκθεμα, που αποτελεί μικρογραφία ενός καταστήματος σούπερ μάρκετ, έχει στόχο να μεταφέρει το μήνυμα για τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, καθώς και τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα που αφορούν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου στην καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εκπροσώπους της ΑΒ Βασιλόπουλος, του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, αλλά και του Ινστιτούτου Prolepsis, με το οποίο η εταιρεία συνεργάζεται σταθερά στο πρόγραμμα ΔΙΑτροφή. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έκθεμα και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής. Το έκθεμα έχει σχεδιαστεί από διεπιστημονική ομάδα και ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες παιδαγωγικές και μουσειολογικές αρχές με την υπογραφή αξιοπιστίας των ανθρώπων της ΑΒ Βασιλόπουλος και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΑΒ ΒασιλόπουλοςΑλεξία Μαχαίρα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αξιοποιώντας μια μακρά εμπειρία σχεδόν 80 χρόνων στην αγορά τροφίμων συστήνει σήμερα στο κοινό το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής». Πρόκειται για ένα σύγχρονο έκθεμα που έχει ως αποστολή να γνωρίσει στα παιδιά, το μέλλον της χώρας, τα πάντα γύρω από την υγιεινή διατροφή. Για όλους εμάς στην ΑΒ, η σημασία των υγιών και θρεπτικών προϊόντων αποτελεί στρατηγική επιλογή και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, που αποδεικνύεται στην πράξη από τη λειτουργία μας, καθημερινά, σε κάθε πτυχή της δράσης μας».

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας διοργανώθηκε ένα αφιέρωμα στην Υγιεινή Διατροφή. Εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό, προσκάλεσαν παιδιά όλων των ηλικιών και τις οικογένειές τους να μάθουν τα πάντα για την υγιεινή διατροφή. Το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» είναι ανοιχτό στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (Τετάρτη 11:00 – 19:00, Πέμπτη έως Κυριακή 11:00- 15:00).

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με το βλέμμα στραμμένο στις γενιές του αύριο, θέτει τα θεμέλια ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά την αξία της υγιεινής διατροφής. Η εταιρεία εδώ και σχεδόν 80 χρόνια παραμένει πιστή στο όραμά της να φέρνει στα ράφια της υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα κατακτώντας σταθερά μια θέση σε κάθε ελληνικό σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το link.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα