Αν δεν είσαι, ήδη, διακοπές, ετοιμάζεσαι. Έχει να γίνει χαμός. Ατέλειωτα μακροβούτια, άπειρες ώρες λιάσιμο, βόλτες, με παρέα ή με το αμόρε.

Αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι βαρετό. Και θα μπορείς και να απολαμβάνεις τη μπύρα σου και να οδηγείς μετά και να διατηρείσαι fit, χωρίς άγχος και χωρίς τύψεις. 

Έχε στο νου σου ότι αυτή η περίοδος είναι η ιδανική για να χάσεις βάρος, να τραφείς υγιεινά και να ασκηθείς, θυμάσαι τι έπαθα που έκοψα το γυμναστήριο;. Τώρα θα πάρω το αίμα μου πίσω. Εξηγούμαι αμέσως.

Φρούτα στο μυαλό και στο πλευρό σου

Τα πιο νόστιμα φρούτα είναι αυτά του καλοκαιριού. Προσφέρονται για διάφορους γευστικούς συνδυασμούς, πλουτίζοντας τη διατροφή μας με θρεπτικά συστατικά. 

Καρπούζι (26 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια), πεπόνι (33 θερμ / 100 γρ.), σταφύλια (69 θερμ / 100 γρ.), ροδάκινα (38 θερμ / 100 γρ.), σύκα (80 θερμ / 100 γρ.), φρόντισε να τρως κάθε μέρα όποιο από αυτά προτιμάς.

Κούνησέ το

Όπου κι αν είσαι αυτό το καλοκαίρι, υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες να γυμναστείς.

Καταρχάς σήκω λίγο από την ξαπλώστρα, σου άφησε σημάδι. Παίξε βόλεϊ, ρακέτες (αλλά λίγο μακριά μου αν γίνεται), περπάτα στην άμμο. Θα εκπλαγείς πόσες θερμίδες θα κάψεις και τι φανταστικό μαύρισμα θα κάνεις (πάντα με αντιηλιακό, δεν ξεχνιόμαστε). 

Θες κι άλλα; Ανέβα με τις σκάλες, κάνε ποδήλατο και χόρεψε μέχρι τελικής πτώσεως. Από το πρωί. Στο beach bar. Ως το άλλο πρωί.

Βάλε χρώμα στο πιάτο σου 

Φάε τα ψαράκια σου, τη μπριζόλα σου, τα λαδερά σου, τις πίτες σου, αρκεί να έχεις μια σαλάτα από δίπλα. Το ιδανικό είναι να τρως πρώτα τη σαλάτα, ώστε να χορτάσεις λίγο την πείνα σου και να μην πέσεις με τα μούτρα σε ό,τι περάσει από μπροστά σου. Τα χρώματα στο πιάτο εξασφαλίζουν, λένε αυτοί που ξέρουν, διατροφική ισορροπία, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. 

Φτιάξ’τα με τον Μορφέα

Πέτα τα ξυπνητήρια και κοιμήσου τουλάχιστον ένα 8ωρο καθημερινά. Όταν είσαι ξεκούραστος έχεις περισσή ενέργεια, δεν γκρινιάζεις, δεν πονάς, η επιδερμίδα σου είναι πιο φωτεινή. Κοιμήσου όπου μπορείς. Κάτω από τα αρμυρίκια, με νανούρισμα το κύκνειο άσμα των τζιτζικιών, στο λεωφορείο γυρνώντας στο δωμάτιο, το απόγευμα πριν από τη βραδινή έξοδο.

Πιες μπύρα

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα λέει, όσο πιο πολύ το νερό, τόσο λιγότερα τα κιλά. Η αλήθεια είναι ότι το νερό ξεδιψάει και κάνει πολύ καλό. Όμως τι πίνει ο Έλληνας κάθε καλοκαίρι; Μπύρα. Φέτος η πρόταση είναι Amstel Free. Χωρίς αλκοόλ, με μόλις 25 θερμίδες ανά 100 ml, πολύ λιγότερες από άλλα δημοφιλή αλκοολούχα ποτά, σχεδόν τις μισές από μια μπύρα με αλκοόλ.

Δεν ξέρω αν τα ΄μαθες αλλά την Amstel Free πίνουν και αθλητές, κάποιοι από τους οποίους θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Κριστλ Βουρνά στην κολύμβηση, ο Χρήστος Βολικάκης στην ποδηλασία, η Βούλα Παπαχρήστου στο άλμα εις τριπλούν και ο Λυκούργος Τσάκωνας στα σπρίντ (100 και 200 μ.). Αυτοί, σίγουρα, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Κι αν είναι για εκείνους καλή, θα είναι και για σένα. 

Mια Γερμανική παροιμία λέει: «Die Brauerei ist die beste Apotheke», δηλαδή «Η μπιραρία είναι το καλύτερο φαρμακείο». Αν δεν το ξέρεις ήδη, να σου πω ότι η μπύρα δεν περιέχει λίπος και χοληστερίνη και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Επίσης η Amstel free έχει βύνη κριθαριού, βύνη σιταριού και λυκίσκο. Η βύνη περιέχει πολλές πρωτεΐνες και αμινοξέα, άμυλο και σάκχαρα.

Αυτό που θέλω να θυμάσαι είναι ότι ζούμε ισορροπημένα και έχουμε μια ενεργή στάση ζωής σε κάθε μας βήμα. Αρπάζουμε τον ταύρο από τα κέρατα, ζούμε την κάθε στιγμή. Καλές διακοπές, στην υγειά σου!