Το ξέρεις πως αν οδηγείς και και χρησιμοποιείς ταυτόχρονα και το κινητό σου τηλέφωνο, θέτεις σε κίνδυνο την δική σου ασφάλεια αλλά και των υπολοίπων στον δρόμο; Όλοι το ξέρουμε. Οι περισσότεροι από εμάς όμως συνεχίζουμε και το κάνουμε για κάποιον απροσδιόριστο και άκρως επικίνδυνο λόγο. Όλα έχουν σημασία. Ακόμη και ένα απλό μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα μπορεί να έχει πολύ τραγικές συνέπειες και στην τελική, μπορούν να περιμένουν, δεν συμφωνείς; Δεν χάθηκε και ο κόσμος για μερικά λεπτά.  

Η ασφάλεια και η υπεύθυνη χρήση των τεχνολογιών είναι μία βασική προτεραιότητα για την COSMOTE. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να ευαισθητοποιήσει και να παροτρύνει όλους εμάς ώστε να στραφούμε στην υπεύθυνη χρήση του κινητού μας τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Δεν είναι και δύσκολο…

Λίγους μήνες πριν, κατά τη διάρκεια της μεγάλης εξόδου του Πάσχα έγινε η πρώτη ενέργεια. Το βίντεο που προβλήθηκε με τίτλο: “Η ασφάλεια σου και η ασφάλεια των άλλων, είναι σημαντικότερη από ένα μήνυμα SMS ή ένα τηλεφώνημα” ευαισθητοποίησε το κοινό με ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ζωής, προτρέποντας τους οδηγούς να είναι πιο συνετοί στη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου. Η συνέχεια είναι διαφορετική αλλά εξίσου δυναμική. 

Μια βιωματική ενέργεια αυτή τη φορά, που μας βάζει όλους να σκεφτούμε ακριβώς εκεί που υπάρχει ο κίνδυνος, στον δρόμο, ειδικά τώρα που θα είναι όλο και συχνότερες οι μετακινήσεις μας με τις παραλίες να μας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Ένα διαφορετικό ασθενοφόρο έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους, το οποίο αντί της γνωστής “δια πασών” σειρήνας, είχε ήχους κλήσεων και μηνυμάτων. Μια ενέργεια που σκοπό είχε να δείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οδήγηση και κινητό είναι επικίνδυνος συνδυασμός που μπορεί να καταλήξει σε οδυνηρά αποτελέσματα. 

Η ζωή είναι πολύ σημαντικότερη από ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα. Αυτά μπορούν να περιμένουν κι αυτό είναι και το βασικό μήνυμα που “στέλνει” η COSMOTE, για έναν καλύτερο κόσμο.

Για τσέκαρε το βίντεο…

https://www.youtube.com/watch?v=1d0sDUCFQCg