Το θέμα δεν σηκώνει συζήτηση: το τρέξιμο είναι ένα από τα καλύτερα “ναρκωτικά” που μπορείς να βάλεις άφοβα στη ζωή σου για να καλυτερέψεις (από κάθε άποψη) αυτήν την ίδια σου τη ζωή. Αν αφήσεις στην άκρη δικαιολογίες τύπου “δεν έχω χρόνο”, “δεν έχω παρέα”, “δεν έχω καλή φυσική κατάσταση” και δεις την πραγματικότητα κατάματα, τότε θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου για μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχεις πάρει.

Και η πραγματικότητα είναι μία: Το τρέξιμο είναι το χόμπι του λαού, δεν διαχωρίζει τσέπες, δεν απαιτεί προεργασία και προετοιμασία, το μόνο που χρειάζεται είναι το πρώτο ξεκίνημα, το να σηκωθείς από τον καναπέ και να “χτυπήσεις” χρόνους κι αποστάσεις των οποίων τα όρια θέτεις εσύ. Αποκλειστικά και μόνο εσύ. Κάνε την αρχή και η συνέχεια θα είναι εθιστική κι απολαυστική. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός από αυτόν που βρίσκεται εκεί έξω για να τον “λιώσεις” στα χιλιόμετρα.

Κι αν είσαι από αυτούς που χρειάζονται κάποιο κίνητρο για να ξεκινήσουν, θα στο θέσουμε πολύ απλά: Δεν γουστάρεις το τρέξιμο, λατρεύεις όμως τη μουσική (αν δεν τη βρίσκεις ούτε με τη μουσική, μπορείς να σταματήσεις το διάβασμα εδώ και να ανοίξεις την τηλεόραση. Έχει ειδήσεις). Κι αφού λατρεύεις τη μουσική, πες μας έναν, μόνο έναν λόγο, που δεν τη χρησιμοποιείς συνδυαστικά με το τρέξιμο. Φόρεσε, λοιπόν, τα ακουστικά σου, φόρτωσε την αγαπημένη σου playlist και ξεκίνα. Κι αν βαριέσαι τις αναζητήσεις, εδώ είμαστε εμείς να σου προσφέρουμε στο πιάτο ορισμένες έτοιμες (και δοκιμασμένες) λύσεις-λίστες.

Έχουμε και λέμε:

Η ροκολίστα
Αν είσαι Προβοκάτορας είσαι και ροκάς. Βασικά, και να μην ακούς ροκ, είσαι ροκ στη ψυχή. Τελεία και παύλα. Κι αφού τα μιλήσαμε και τα συμφωνήσαμε, πάρε τώρα μία λίστα από το Spotify διάρκειας 5 ωρών και 45 λεπτών να γουστάρεις (τρόποι για να μην φας όλα σου τα Gigabytes, υπάρχουν). Από Foo Fighters και Linkin Park, μέχρι Red Hot Chili Peppers, Korn και Offspring, ό,τι λαχταράει η ψυχή σου και το αυτί σου. Το νου σου μόνο, μην ξεκινήσεις το headbanging και βρεθείς “αγκαλιά” με κανά δεντράκι ή καμιά κολώνα. 


Η “Yo Men” λίστα
Είναι σαν να σε βλέπω: Φαρδιά αθλητική βερμούδα, καπελάκι ανάποδο, εξίσου φαρδιά μπασκετική μπλούζα αλά NBA, κάλτσα λίγο κάτω από το γόνατο, σχετικά μεγάλα σε μέγεθος ακουστικά, τρέχεις αλανιάρικα κι ανέμελα τη διαδρομή ΣΕΦ-Φλοίσβος και οι παλμοί σου είναι συγχρονισμένοι με τις λούπες του Jay Z, του Lil Wayne και του Skrillex. Εδώ είσαι αγόρι μου…

https://www.youtube.com/watch?v=8sUXInzxQo0


Η λίστα για όλα τα γούστα
Γυρνάμε πάλι στο Spotify, αυτή τη φορά όμως ξεφεύγουμε από τις ροκιές και τα χιπχοπαρενμπί και πάμε σε κάτι που συμπεριλαβάνει προτιμήσεις που κινούνται πιο κοντά στα μέσα ακούσματα. 

https://www.youtube.com/watch?v=7ASwmOsE3Ug