Έχουμε παρατηρήσει όλοι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που είναι γεμάτα από βιβλιόφιλους. Όλο και περισσότεροι επιβάτες αξιοποιούν τον χαμένο χρόνο διαβάζοντας και αυτό μόνο ευχάριστο μπορεί να είναι. Πολλοί από εμάς έχουμε αντιληφθεί τους γύρω μας πολλές φορές να μας κοιτούν με απορία ή και να μας κατακρίνουν. Η λύση είναι μία, πάμε Ρουμανία, που θα έλεγε και μια ψυχή τραγουδώντας!

Ένας Ρουμάνος, καθημερινός επιβάτης των μέσων μεταφοράς της πόλης του, είχε μια πρωτότυπη ιδέα για να πείσει περισσότερο κόσμο να στραφεί προς τη λογοτεχνία. Πρότεινε στον δήμαρχο της πόλης Κλουζ να επιτρέπεται στους αναγνώστες η δωρεάν χρήση των αστικών συγκοινωνιών. Μετά από ένα χρόνο κατάφερε να τον πείσει και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου όποιος διάβαζε ένα βιβλίο κατά τη διάρκεια των διαδρομών έπαιρνε δωρεάν εισιτήριο. Ακόμη, για να προσελκύσουν κι άλλο κόσμο να συμμετάσχει στην όμορφη αυτή δράση, ανακοίνωσαν και μεγάλες εκπτώσεις στα τοπικά καταστήματα για όποιον είχε φωτογραφία προφίλ στα social media που τον έδειχναν να διαβάζει.

Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας, οι ιθύνοντες θέλουν να καταφέρουν τον ίδιο τον ιδιοκτήτητη του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ να συμβάλλει στην προσπάθειά τους να πείσουν τον κόσμο να διαβάζει περισσότερο.