Το βίντεο που θα σε... μπριζώσει για Ιρλανδία!

Ήξερες πως στο νησί υπάρχουν 3 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς προστατευόμενα από την UNESCO;

Κάθε φορά που έρχεται στο προσκήνιο η Ιρλανδία τρία πράγματα σου έρχονται αυτόματα στο μυαλό: οι γκάιντες, το τέρας του Λοχ Νες και τα Χάιλαντς.

Κάθε φορά που έρχεται στο προσκήνιο η Ιρλανδία τρία πράγματα σου έρχονται αυτόματα στο μυαλό: Ο Άγιος Πατρίκιος, οι απέραντες πράσινες πεδιάδες και η Ντάνταλκ (η επιμορφωτική επίδραση του Στοιχήματος).

Ας είναι καλά τα παλικάρια από το Story Travellers, που "όργωσαν" επί ένα 8ήμερο το νησί και δημιούργησαν ένα -όχι όποιο κι όποιο- βίντεο, αλλά μια καταπληκτική βιντεοαπεικόνιση από την επίσκεψή τους στα 3 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς που τελούν υπό την προστασία της UNESCO και τα οποία δεσπόζουν στη συγκεκριμένη χώρα. 

Ήτοι:

Το Newgrange, ένα μοναδικό αρχαίο τάφο προγενέστερο ακόμα και των αιγυπτιακών Πυραμίδων, που χτίστηκε από ένα εξελιγμένο πολιτισμό. 

Το Giants' Causeway, μια περιοχή με 40.000 κίονες από βασάλτη που πήραν τη σημερινή μορφή τους έπειτα από ηφαιστειογενή δραστηριότητα. Στην περιοχή, αναφέρει ο μύθος, συντελέστηκε μια μάχη γιγάντων.

Οι Νήσοι Skelling, εκεί όπου κατά το Μεσαίωνα κατέφευγαν οι μοναχοί για να χτίσουν ένα μοναστήρι "όσο πιο κοντά στην άκρη του κόσμου".

Όλα τα παραπάνω, οπτικοποιημένα προς το παρόν στο "πιάτο" σου. Και τον Αύγουστο που θα στείλουμε έναν Προβοκάτορα να τα δει από κοντά, να περιμένεις ακόμα περισσότερη ταξιδιωτική... τροφή!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ