Θα ζούσες σε ένα μέρος χωρίς Wi-Fi και κινητά;

Αν ναι, το Green Bank στις ΗΠΑ σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.

Αν είσαι από εκείνους που όταν πέφτει το ίντερνετ στο σπίτι τους βγαίνουν στο μπαλκόνι και στριγγλίζουν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου, αν είσαι από εκείνους που τσεκάρουν και ξανατσεκάρουν το κινητό τους ακόμη και όταν κάνουν ντουζ, θα σου συνιστούσαμε να μη συνεχίσεις την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

Και η προτροπή μας αυτή, έχει να κάνει με τη ψυχική σου υγεία. Δεν θα θέλαμε με τίποτα στον κόσμο να σε πανικοβάλλουμε παρουσιάζοντάς τους τον απόλυτο εφιάλτη: την ύπαρξη ενός μέρους στον κόσμο, δηλαδή, όπου η χρήση Wi-Fi και η αντίστοιχη κινητών τηλεφώνων απαγορεύεται δια ροπάλου. Αν τώρα σε τρώει ο κώλος σου και θες να μάθεις περισσότερα, άκουσε να δεις πώς έχει η ιστορία...

Στη δυτική Virginia των ΗΠΑ, υπάρχει ένα μέρος που ονομάζεται Green Bank. Στην ουσία πρόκειται για μια ελεγχόμενη ζώνη με πολλές ιδιαιτερότητες, καθώς εκεί φιλοξενείται το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου. Αυτό το τόσο δα μικρούλι...

Το εν λόγω ραδιοτηλεσκόπιο, λοιπόν, βρίσκεται εκεί έτσι ώστε αν ποτέ βήξει ή αεριστεί κάποια εξωγήινη ζωή στο διάστημα, εμείς εδώ στη γη να το ακούσουμε και να αρχίσουμε να τρέχουμε πανικόβλητοι στους δρόμους κοιτώντας τον ουρανό και περιμένοντας την επιδρομή του Ε.Τ. και της παρέας του. 

Επειδή, όμως, η απρόσκοπτη λειτουργία του προϋποθέτει την μη ύπαρξη παρεμβολών, λογικό είναι στην τριγύρω περιοχή έκτασης 8.48 τετραγωνικών χιλιομέτρων να απαγορεύονται κινητά, ιντερνέτια, φούρνοι μικροκυμάτων και γενικότερα η χρήση συσκευών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. 

Έτσι, το Green Bank μπορεί να φαντάζει ως το απόλυτο "scary place to be" για κάθε techie, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που βλέπουν σε αυτό τον επίγειο παράδεισό τους. Άτομα συνήθως που η υγεία τους επηρεάζεται (ή πιστεύουν οι ίδιοι ότι επηρεάζεται) από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν οι... συσκευές του διαβόλου κι ως εκ τούτου έχουν καταφύγει σε αυτό το μέρος προκειμένου να μην έχουν θέματα με πονοκεφάλους και υποδέλοιπα ντράβαλα.

Μη νομίζετε, καμιά 143αριά νοματαίοι είναι όλοι κι όλοι. Τα υπόλοιπα 7.299.299.857 συνεχίζουμε ακάθεκτα τη ζωάρα μας και το ανελέητο σερφάρισμά μας μέχρι οι επιστήμονες του μέλλοντος να βγάλουν εκείνα τα πορίσματα που να αποδεικνύουν χωρίς στρογγυλέματα τις βλαβερές συνέπειες που φάγαμε στη μάπα όλα αυτά τα χρόνια από τα διάφορα τεχνολογικά... καλούδια.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ