Ένα ηφαίστειο της Χαβάης από κοντά. Πολύ κοντά!

Ίσως το πιο εντυπωσιακό time lapse που είδες τελευταία.

Ο κόσμος που έχουμε την τύχη να κατοικούμε, είναι ένα μέρος με άπειρες ομορφιές αλλά ταυτόχρονα κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους. Ο απόλυτος συνδυασμός αυτών των δύο είναι τα ηφαίστεια. Η αλήθεια είναι πως ενώ γνωρίζουμε αρκετά για τη μορφολογία τους, είναι πρακτικά πολύ δύσκολο (έως αδύνατο) να τα προσεγγίσουν οι επιστήμονες.

Τα τελευταία χρόνια και με την αμέριστη συμπαράσταση της τεχνολογίας, οι ειδικοί έχουν καταφέρει να βιντεοσκοπήσουν ​από πολύ κοντά τα ηφαίστεια όλης της γης. Ωστόσο, η λήψη από το Kilauea, ενεργό ηφαίστειο της Χαβάης, μας χάρισε ένα από τα εντυπωσιακότερα time lapse για εμάς τους εξωτερικούς παρατηρητές, αλλά και υπερπολύτιμες πληροφορίες για την επιστημονική κοινότητα.

Όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο, όπως είναι λογικό. Τα drones, οι gopro κάμερες, ο εξοπλισμός αλλά και το προσωπικό που χρειάστηκε για να δημιουργηθεί αυτό το εντυπωσιακό ταινιάκι, ήταν ολίγον τσουχτερά καθώς κόστισαν γύρω στις 20.000$. Φυσικά όλος ο εξοπλισμός δε χρησιμοποιήθηκε πουθενά αλλού αφού η λάβα έκανε μια χαψιά κάμερες και ελικοπτεράκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ