Η αυτοκινητοβιομηχανία ”Tesla Motors” πριν από δύο χρόνια, τότε δηλαδή που έβγαλε στην κυκλοφορία το πρώτο ρομποτικό αυτοκίνητο, μας είχε δώσει μια υπόσχεση: Την επιπρόσθετη λειτουργία αυτόματου πιλότου. Σου έχουμε νέα: Οι Τεσλανοί αποδείχτηκαν τίμια παλικάρια και την υπόσχεσή τους την τήρησαν.  

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος, λοιπόν, είναι ήδη εδώ κι εσύ θα μπορείς να το οδηγάς χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείς τα χέρια σου. Τα πράγματα θα είναι απλά: Εσύ θα του δίνεις οδηγίες και αυτό θα σε πηγαίνει μόνο του ντουγρού στον προορισμό σου. ”Τι φάση, δικέ μου;”, σε ακούω που ρωτάς ενθουσιασμένος και πολύ καλά κάνεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι όταν βγήκε στην αγορά τo “Tesla S Model”, αμέσως-αμέσως κέρδισε πέντε βραβεία, με σημαντικότερο βέβαια αυτό του Οικολογικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς (για το 2013). 

O δημιουργός της ιδέας και αφεντικό της Tesla Motors Elon Musk χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο νέος Steve Jobs. Παράλληλα, έχει μπει και στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη στον τομέα της τεχνολογίας.

Για την ιστορία, πάντως, και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Κάισαρι, η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε την ιδέα ενός ρομποτικού αυτοκινήτου, έστω και σε πειραματικό στάδιο, ήταν η Google.

Το ”Google Car” είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο και μικρότερο του Tesla είναι (οπτικά φέρνει στο δικό μας Smart), και λιγότερο ασφαλές φαντάζει στο εσωτερικό του. Όχι, πες… Θα έμπαινες ποτέ σε αυτόν τον κουβά για να οδηγήσεις στον Κηφισό;

Τέλος πάντων…

Ας επιστρέψουμε στα της Tesla κι ας απολαύσουμε στο παραπάνω βίντεο τις αντιδράσεις του Michael Ballaban, ο οποίος είχε την τύχη και την τιμή να μας παρουσιάσει το συγκεκριμένο μοντέλο.