Μάλλον θα έχετε καταλάβει ότι έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα time lapse. Είναι σίγουρα πολύ πιο εντυπωσιακά από ένα απλό βίντεο που τραβήχτηκε με στατική κάμερα από έναν κάμεραμαν που, άνθρωπος είναι, θα κάνει και τα λαθάκια του, κι έτσι μπορεί να χάσει μια όμορφη εικόνα. Κατά καιρούς έχουμε παρακολουθήσει πολλά από αυτά με ανοιχτό το στόμα, ενώ δεν είναι λίγες οι χώρες που για να προωθήσουν τον τουρισμό τους, χρησιμοποιούν τέτοια βίντεο στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

Αυτό που θα δείτε σήμερα, δεν το έφτιαξε κανένας διαφημιστής, δεν το χρηματοδότησε καμία κυβέρνηση. Το βίντεο αυτό το έφτιαξε ο Σλοβάκος παραγωγός Matúš Lašan που αν παρατηρήσετε το site του θα προσέξετε ότι έχει κάνει κι άλλες παρόμοιες δουλειές. Το “Somewhere in Slovakia 2” όπως τιτλοφορείται το βίντεο είναι κάτι σαν τουριστικός οδηγός για τη Σλοβακία αλλά χωρίς όλα αυτά τα κλισέ που περιλαμβάνει ένας κανονικός τουριστικός οδηγός.

Μέσα σε δυόμιση λεπτά, παρουσιάζει 19 διαφορετικές περιοχές της Σλοβακίας όπου η φύση κατά κύριο λόγο, κι ύστερα η ανθρώπινη δημιουργία, σε προκαλούν να την επισκεφτείς. 

Εμάς σχεδόν μας έπεισε…