Η εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να εμφανίζεται σε συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα των Μπακς από τους Σικάγο Μπουλς, ντυμένος “Κύριος Πατάτας”, έγινε viral όχι μόνο γιατί ήταν αστεία, αλλά γιατί ο Γιάννης κατάφερε να μετατρέψει ένα αδιάφορο μετα-halloween σκηνικό σε μαθήματα για τη ζωή. Γιατί; Γιατί για τον Γιάννη, το να ντύνεται Κύριος Πατάτας για τα παιδιά του είναι εξίσου σημαντικό όσο και οι νίκες στο παρκέ.

Ας το παραδεχτούμε, αλήθεια, ποιος πατέρας MVP θα μπορούσε να κάνει τέτοια εμφάνιση; Πάμε να δούμε τι μάθαμε από τον αγαπημένο μας Greek Freak (με αυτιά-πατάτας και μουστάκι) και από το πώς βάζει την οικογένεια πάνω απ’ όλα.

Αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ντύνεται "Κύριος Πατάτας", μπορείς κι εσύ να πάρεις 10 μαθήματα ως γονιός

1. Ας είμαστε κι εμείς λίγο πιο «υπερήρωες» για τους δικούς μας

Όχι, δεν χρειάζεται κάπα ούτε φανταχτερά φίλτρα – μερικές φορές απλά να είμαστε εκεί για τους ανθρώπους μας, είναι αρκετό. Ο Γιάννης μας δείχνει πως με μια απλή κίνηση (ή και αυτιά-πατάτας) μπορούμε να φέρουμε χαμόγελα στα πρόσωπα αυτών που αγαπάμε.

2. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι δικοί μας άνθρωποι έρχονται πρώτοι

Όσο αγχωμένοι κι αν είμαστε με τη δουλειά ή τα project, ας δώσουμε αξία στο να αφιερώνουμε χρόνο σε αυτούς που πραγματικά έχουν σημασία. Είναι το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε. Αν ο Γιάννης, ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού, βάζει μια αστεία στολή για τα πιτσιρίκια του μετά από μια ήττα στο ΝΒΑ, τότε σίγουρα όλοι μας μπορούμε να βάλουμε ένα χαμόγελο και να μπούμε αγκαλιάζοντας όσους αγαπάμε επιστρέφοντας από τη δουλειά.

3. Το χιούμορ δεν είναι υποχρέωση – είναι επιλογή λέει ο Γιάννης

Μετά από μια δύσκολη μέρα, το να παραμένουμε παιχνιδιάρηδες μπορεί να μας σώσει. Δεν πειράζει να χαλαρώσουμε λίγο τους τόνους και να δούμε τα πράγματα με λιγότερη σοβαρότητα. Μια στολή, λίγη διάθεση και κάτι μικρό που θα μας κάνει να γελάσουμε.

4. Μην παίρνεις τον εαυτό σου τόσο σοβαρά

Ο Γιάννης μάς έδειξε ότι ακόμα και οι κορυφαίοι του πλανήτη μπορούν να γελάσουν με τον εαυτό τους. Την επόμενη φορά που κάτι πάει στραβά, θυμήσου ότι τίποτα δεν χάνεται αν γελάσεις πρώτα εσύ με την όλη κατάσταση. Δεν χρειάζεται να βγάζεις εκατομμύρια για να γελάσεις. Είναι εξαιρετικό όμως να γελάς σε και μαζί με όσους σε περιμένουν σπίτι.

5. Η ζωή δεν είναι μόνο το πρόγραμμα της δουλειάς

Η δουλειά δεν χρειάζεται να είναι όλη μας η ζωή. Ο Γιάννης πήγε σπίτι και έπαιξε με τα παιδιά του μετά από μια δύσκολη μέρα. Εμείς γιατί να μη δίνουμε λίγο χρόνο σε ό,τι μας γεμίζει;

6. Κάθε ρόλος της ζωής είναι σημαντικός – ο καθένας στη στιγμή του

Όταν παίζουμε διαφορετικούς ρόλους (γιος, αδελφός, φίλος, συνάδελφος), να τους ζούμε. Ο Γιάννης μάς δείχνει ότι κάθε ρόλος έχει τη σημασία του. Ας τους υποστηρίζουμε με ψυχή, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

7. Προσαρμόσου σε ό,τι έρχεται με θετική διάθεση

Από τις μεγάλες αλλαγές ως τα μικρά απρόοπτα, το πώς τα αντιμετωπίζουμε κάνει τη διαφορά. Ο Γιάννης δεν δίστασε να μετατρέψει μια δύσκολη μέρα σε κάτι διασκεδαστικό. Το να είμαστε ευέλικτοι, μας βγάζει πάντα νικητές.

8. Όταν αγαπάς, κάνε θυσίες χωρίς δεύτερη σκέψη

Γιατί; Γιατί όταν δίνεις στους δικούς σου, δεν χάνεις. Ένας «χαμένος» αγώνας γίνεται κερδισμένος όταν τον μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.

9. Οι γονείς σήμερα είναι και αστείοι και σοβαροί

Ο Γιάννης μας δείχνει πως το να είσαι γονιός σήμερα, δεν σημαίνει να είσαι αυστηρός ή μονότονος. Οι γονείς είναι και φίλοι και πρότυπα – και οι καλύτεροι γονείς ξέρουν να το ισορροπούν.

10. Η καλύτερη ανταμοιβή είναι το χαμόγελο των δικών σου ανθρώπων

Στην τελική, το χαμόγελο των ανθρώπων που αγαπάμε είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Κάνε το χαμόγελό τους στόχο σου και θα νιώθεις πάντα πετυχημένος.