Η χθεσινή Κυριακή ήταν μια πολύ μπερδεμένη ημέρα για τους φίλους, τους συγγενείς και τους θαυμαστές της Τζάνετ Τζάκσον. Τα συναισθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, σύμφωνα με τις γκάφες της ίδιας, αλλά και των οικείων της. Ο μόνος τρόπος για να σας εξηγήσουμε τι συνέβη είναι βάση χρονικής σειράς, αλλιώς κινδυνεύετε κι εσείς να γίνετε «θαυμαστές» της πάλαι ποτέ σταρ -με επιφύλαξη το τελευταίο, της Τζάνετ Τζάκσον.

Τζάνετ Τζάκσον, η εμπρηστική συνέντευξη

Η Τζάνετ Τζάκσον σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Guardian προειδοποίησε τους ψηφοφόρους για πιθανό χάος λόγω των επερχόμενων εκλογών του Νοεμβρίου. Στην ίδια συνέντευξη, η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια επανέλαβε ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τη φυλετική ταυτότητα της Αντιπροέδρου Κάμαλα Χαρις.

«Λοιπόν, ξέρεις τι υποτίθεται είπαν;» είπε η Τζάνετ στον δημοσιογράφο του Guardian, «Δεν είναι μαύρη. Αυτό άκουσα. Ότι είναι Ινδή».

Όταν πληροφορήθηκε ότι η Χάρις είναι και μαύρη και Ινδή, η Τζάνετ υποστήριξε ότι ο πατέρας της υποψήφιας για την προεδρία δεν είναι τίποτε από τα δύο.

«Ο πατέρας της είναι λευκός. Αυτό μου είπαν. Δεν έχω παρακολουθήσει τις ειδήσεις εδώ και λίγες μέρες», είπε. «Μου είπαν ότι ανακάλυψαν ότι ο πατέρας της ήταν λευκός».

Χτύπησαν καμπανάκια γύρω σας; Σας θυμίζει τίποτε από Ελλάδα μεριά. Λογικό είναι!

«Ο πατέρας της Κάμαλα είναι λευκός» δηλώνει η Τζάνετ Τζάκσον. «Έτσι μου είπαν» δικαιολογείται στη συνέχεια. «Δεν ξέρω, δεν παρακολούθησα ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες» καταλήγει. Το μοτίβο πάντα ίδιο όπως και το πανδαιμόνιο!

Μια συγγνώμη πήγαινε – έλα

Η συνέχεια περιείχε μια απολογητική επιστολή, από εκπρόσωπο της Τζάνετ Τζάκσον, η οποία στάλθηκε σε κάποια media outlet των ΗΠΑ, από έναν άντρα με το όνομα Μο Ελμάσρι.

«Η Janet Jackson θα ήθελε να κάνει κάποιες διευκρινίσεις για πρόσφατα σχόλιά της» γράφει η επιστολή και συνεχίζει: «Αναγνωρίζει ότι οι δηλώσεις της σχετικά με τη φυλετική ταυτότητα της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις βασίστηκαν σε παραπληροφόρηση. Η Τζάνετ σέβεται τη διπλή κληρονομιά της Χάρις, ως μαύρης και Ινδής, και ζητά συγγνώμη για οποιαδήποτε σύγχυση προκλήθηκε. Εκτιμά τη διαφορετικότητα που αντιπροσωπεύει η Χάρις και κατανοεί τη σημασία του να γιορτάζεται αυτό στη σημερινή κοινωνία. Η Τζάνετ παραμένει προσηλωμένη στην προώθηση της ενότητας και της κατανόησης».

Ωστόσο, την τραγουδίστρια εδώ και πολλά χρόνια εκπροσωπεί ο αδερφός της, Ράντι. Τα αδέρφια λέγεται ότι θρηνούν τον χαμό του μεγαλύτερου αδερφού τους, Τίτο, ο οποίος πέθανε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 70 ετών, και δεν είναι διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Σε επαφή που είχε το Variety με τον Ελμάσρι, εκείνος ισχυρίστηκε σε ένα απαντητικό email: «Δεν εργάζομαι πλέον για αυτήν (την Τζάνετ Τζάκσον). Απολύθηκα από τη Τζάνετ και τον Ράντι, μετά από προσπάθειες να βελτιώσω την εικόνα της στην κοινή γνώμη και στους θαυμαστές της, και αυτό είναι κάτι που δεν μου αξίζει».

Στη συνέχεια προσφέρει την υποστήριξή του στην Αντιπρόεδρο Χάρις. Οι εκπρόσωποι της Τζάκσον δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως, αν και πηγές κοντά στην ομάδα της λένε στο Variety πως δεν γνωρίζουν αν ο Ελμάσρι είχε ποτέ άμεση σχέση με την τραγουδίστρια.

Το Variety έψαξε για το βιογραφικό του Elmasri, το οποίο υπάρχει στη βάση δεδομένων ταινιών Διαδικτύου και αναφέρει ότι είναι Αιγύπτιος σκηνοθέτης και ιδρυτής μιας συμβουλευτικής εταιρείας που ονομάζεται 24 East Agency. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι είναι «δημιουργικός σύμβουλος για πολλούς παγκόσμιους σούπερ σταρ», συμπεριλαμβανομένων των Τζάκσον, Beyonce, Μπρίτνι Σπίαρς και Σελένα Γκόμεζ.

Οι κινηματογραφικές του δημιουργίες περιλαμβάνουν δουλειές όπως «εκτελεστικός παραγωγός στο επερχόμενο «Janet Jackson: Family First».

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ελμάσρι έστειλε με email τη «συγγνώμη» της Τζάκσον στο Variety νωρίτερα την Κυριακή, με τον ίδιο να αναφέρεται ως μάνατζέρ της, αλλά το Variety δεν δημοσίευσε τη δήλωσή του, έως ότου να διευκρινιστεί από εκπρόσωπος της τραγουδίστριας αν είναι εξουσιοδοτημένος.

Ο σπόρος του Τραμπ γίνεται… λουλούδι

Ο υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους τον Αύγουστο ότι η αντίπαλός του για την προεδρεία, Κάμαλα Χάρις, «έγινε μαύρη» για πολιτικό όφελος.

«Προωθούσε μόνο την ινδική κληρονομιά της», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων. «Δεν ήξερα ότι ήταν μαύρη μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν έτυχε να γίνει μαύρη, και τώρα θέλει να γίνει γνωστή ως μαύρη… Είναι Ινδή ή είναι μαύρη;».

«Ο πατέρας της Κάμαλα είναι λευκός» δηλώνει η Τζάνετ Τζάκσον. «Έτσι μου είπαν» δικαιολογείται στη συνέχεια. «Δεν ξέρω, δεν παρακολούθησα ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες» καταλήγει. Το μοτίβο πάντα ίδιο όπως και το πανδαιμόνιο!

Ο πατέρας της Καμάλα Χάρις έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι μετανάστης από τη Τζαμάικα. Ήρθε στις ΗΠΑ για να κάνει διδακτορικό στα οικονομικά. Η μητέρα της, που πέθανε το 2009, ήταν μετανάστρια από την Ινδία.