Στην Ελλάδα μπορείς πάντα να ποντάρεις στο κράτος πως θα καλύψει κάθε σου ανάγκη, κάθε σου έλλειψη ως πολίτης. Και μετά ξυπνάς. Και βλέπεις πως ένας 85χρονος, για παράδειγμα, κάνει πολύ περισσότερα από τους κυβερνώντες. Με το υστέρημά του, με την κοινωνική του συνείδηση και τη θέληση για προσφορά, για να αφήσει κάτι πίσω χρήσιμο σε όλους, κληρονομιά.

Πρόκειται για τον κ. Γεώργιο Ξάνθο από την Πάτρα. Που δώρισε στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) της αχαϊκής πρωτεύουσας ένα ασθενοφόρο τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό.

Ασθενοφόρο για το… ασθενοφόρο (αν τυχόν χαλάσει)

«Θέλησα κι εγώ να βοηθήσω τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Γνωρίζει όλη η Ελλάδα ότι υπάρχει ανάγκη για τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα. Ήταν ανέκαθεν επιθυμία μου (σ.σ. η δωρεά του ασθενοφόρου), χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Ήθελα να βοηθήσω την πόλη μου» δήλωσε ο 85χρονος κατά την τελετή παράδοσης.

Τα λεφτά, όπως εξήγησε ο ίδιος, τα μάζευε από καιρό. Είχε εντοπίσει την έλλειψη, έκανε τον «κουμπαρά» του και κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για να βοηθήσει το Κέντρο Υγείας της περιοχής του (εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε).

Με μια κίνηση λοιπόν ατομικής πρωτοβουλίας, το Κέντρο Υγείας… διπλασίασε τις δυνάμεις του σε ασθενοφόρα. Ναι, είχε μόλις 1 όλο κι όλο νωρίτερα. Κι αν αυτό χαλούσε; Σςςς, μην ρωτάμε τέτοια, θα μας πουν αντικυβερνητικούς ή εχθρούς του κράτους. Ούτε να μιλήσουμε για τη διάλυση – υποβάθμιση του ΕΣΥ. Κι άλλωστε μπορείς πάντα να ποντάρεις, ως κράτος, σε γενναιόδωρους 85χρονους με αποταμιεύσεις, τι όχι;