Δεν περνάει καλά εσχάτως ο Έλον Μασκ και το δευτεριάτικο (12/8) διαδικτυακό αντάμωμά του με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν θεωρητικά ταμάμ για να του φτιάξει το κέφι. Τα πάνε καλά οι δυο τους, πια. Μη φανταστείτε φιλίες και τέτοια πράγματα, «κοινά συμφέροντα» λέγεται σε αυτά τα πολιτικό-επιχειρηματικά ύψη. Μέχρι πρότινος η σχέση τους ήταν “it’s complicated”. Κάτι που άλλαξε μετά την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας στον Τραμπ, τουλάχιστον για το ευρύ κοινό.

Πήγαν τα πράγματα όπως φανταζόταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ο προσκεκλημένος του; Εξόχως αμφίβολο. Η live συνέντευξη στο Χ λίγο έλειψε να καταρρεύσει λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ξεκίνησε με 40 λεπτά καθυστέρηση λόγω «κυβερνοεπίθεσης» σύμφωνα με τον Έλον Μασκ πριν προσθέσει με στόμφο πως κάποιοι δεν θέλουν να ακουστεί το πολιτικό μήνυμα του Τραμπ. Η συνέντευξη επίσης ήταν τελικά μόνο audio. Πρόμπλεμ.

Έλον μου και Ντόναλντ μου…

Κατά τα άλλα, το αντάμωμα των 2 ανδρών ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε. «Έλον μου», ο ένας, «Ντόναλντ μου», ο άλλος. Σαν μια συζήτηση σε φιλικό σπίτι, σε καμία περίπτωση σαν μια δύσκολη προεκλογική συνέντευξη. Τα όποια δύσκολα θέματα πέρασαν «αέρα». Αμφότεροι τα έβαλαν με τους μετανάστες (ή «ζόμπι» όπως τους χαρακτήρισαν,) πριν ο Τραμπ υποσχεθεί τη «μεγαλύτερη απέλαση στην ιστορία». Χαρακτήρισαν «πραξικόπημα» την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των Δημοκρατικών για την προεδρία και «υποψήφια της ριζοσπαστικής Αριστεράς» την Κάμαλα Χάρις – ο Τραμπ την είπε και «ανίκανη» και «τρίτης τάξης αντίπαλο».

Ρατσιστικός, διχαστικός λόγος, με φουλ ακροδεξιά ατζέντα και αντιεργατικό μένος, όλα επιτράπηκαν, αυτό ακριβώς ενθαρρύνθηκε. Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών εξήρε τον συνομιλητή για τα Tesla, τον τρόπο που διοικεί τις επιχειρήσεις του καταπολεμώντας τον συνδικαλισμό, ενώ ο μεγιστάνας της τεχνολογίας είπε νέτα κέτα πως ο Τραμπ είναι η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας, ο μόνος ικανός να αποτρέψει δυνητικούς κινδύνους όπως ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Τα ντεσού και η… θεσούλα στο υπουργείο

«Νομίζω πως βρισκόμαστε σε σημείο καμπής για το μέλλον του πολιτισμού, και νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε τον σωστό δρόμο», είπε ο Έλον Μασκ, εννοώντας πως ο Τραμπ πρέπει να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο. Και να ‘ναι και αυτός εκεί σιμά, είναι φανερό πως έχει βάλει στο μάτι (ή έχει λάβει υπόσχεση) για κυβερνητικό πόστο, το παραδέχτηκε άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς.

Μετά από αυτό το σόου, γιατί συνέντευξη δεν ήταν, αμφιβάλλουμε έντονα πως η Κάμαλα Χάρις θα κάνει αποδεκτή την πρόταση που της έκανε μετά, μέσω Χ, να τα πούνε και μαζί από κοντά. Είναι πολύ αργά για να παίξει το χαρτί των «ίσων αποστάσεων», δεν είναι;

Έλον Μασκ Ντόναλντ Τραμπ Χ

Το πιο αστείο ίσως σε όλα αυτά είναι πως λίγο μετά το τέλος της διαδικασίας ο Έλον Μασκ ρώτησε μέσω του λογαριασμού του αν κράτησε κανείς….χάιλαϊτ της συνέντευξης! Σαν ο ιδιοκτήτης ενός καναλιού να «ζητιανεύει» δημοσίως από άλλους στιγμιότυπα για μια από τις εκπομπές που φιλοξενεί ο σταθμός του. Τόσο ανοργάνωτος; Είναι δυνατόν ο μεγιστάνας της τεχνολογίας να μην μπορεί να εγγυηθεί ένα γκράντε γεγονός χωρίς τεχνικά προβλήματα στο δικό του μαγαζί;

Η συζήτηση κράτησε λίγο πάνω από 2 ώρες και μπορεί να είχε 1 εκατομμύριο live χρήστες, αλλά πολλοί άλλοι, προσπάθησαν εις μάτην να συνδεθούν λόγω τεχνικών προβλημάτων. Δεν έχασαν και τίποτα, θα πούμε εμείς. Μαζί με ότι αν αυτοί είναι οι 2 πιο ισχυροί άνθρωποι του πλανήτη, τότε ο πλανήτης μας την έχει μάλλον βάψει.