Υπήρξαν (πολύ) καλύτερες μέρες για τον Έλον Μασκ. Toν αποκηρύσσει δημοσίως η 20χρονη τρανς κόρη του, περνάει από διαζύγιο – κόλαση με την πρώην σύντροφό του, Γκράιμς, ενώ έχει ξεσπάσει μεταξύ τους νομική διαμάχη για την κηδεμονία των 3 παιδιών τους. Και αυτά είναι μόνο επί προσωπικού.

Ούτε επιχειρηματικά διάγει τις καλύτερες στιγμές του o πλουσιότερος ανθρώπος του πλανήτη – κάθε άλλο. Η μετοχή της Tesla έχει βυθιστεί. Το Χ χάνει συνεχώς διαφημίσεις, κατηγορείται πως υποθάλπει τη βία, ο Μασκ φωνάζει πως του κάνουν οργανωμένο σαμποτάζ και θέλουν το κακό του.

Η Ιρλανδία σε διπλό ταμπλό κόντρα στον Έλον Μασκ

Και μέσα σε όλα, έρχονται και οι Ιρλανδοί. Που του κάνουν πόλεμο σε διπλό ταμπλό. Αρχικά, είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν το hate speech που κυριαρχεί στο Χ, τα fake news και το φανατισμό. Παίρνοντας μέτρα ώστε όλοι οι λογαριασμοί να μην είναι ανώνυμοι, τιμωρώντας με πρόστιμα όσους ξεφεύγουν από τα όρια, όσους έχουν κακοποιητική ιντερνετική συμπεριφορά. Η Ιρλανδία θέλει να γίνει παγκόσμιος πιονέρος στην καταπολέμηση του επιβλαβούς διαδικτυακού περιεχομένου. «Είμαστε πολύ μπροστά σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», το έθεσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Σάιμον Χάρις.

Και (θα) έχει και συνέχεια. Το νομοθετικό σώμα της Ιρλανδίας έχει βάλει στο στόχαστρό του και το Grok. Τη μηχανή διαλόγου στο Χ, την απάντηση του Έλον Μασκ στο ChatGTP, ήτοι το δικό του όπλο στη μάχη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι Ιρλανδοί λένε πως υποκλέπτει data των χρηστών χωρίς να τους ειδοποιήσει, κάτι που παραβιάζει τους κανονισμούς της Ε.Ε..

Λίγο πριν το Grok 2 βγει στην αγορά, το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό και θα κριθεί δικαστικώς. Το δικαστήριο ζήτησε να καθυστερήσει το λανσάρισμα μέχρι να βγει η απόφαση, δίχως όμως να εισακουστεί. Σε κάθε περίπτωση, σύντομα θα έχουμε την ετυμηγορία. Και ο Έλον Μασκ μπορεί να ακούσει ακόμα κάτι που καθόλου δεν θα του αρέσει… Απόψε πάντως (12/8), έχει κανονισμένο να πάρει συνέντευξη στο Χ στον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό φανταζόμαστε θα ‘ναι ένα ευχάριστο break από τις σκοτούρες για τον ζάμπλουτο Έλον Μασκ. Με τον επικεφαλής των Ρεμπουμπλικανών έχουν πολύ κοινές απόψεις. Πάρα πολύ (κοινές απόψεις).