Σε μια πρώτη ανάγνωση, μπορεί και να ηχεί κάπως περίεργα. Δηλαδή έχουν πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο «1 φορά κάθε 4 χρόνια» στο ενδεχομένως “once in a lifetime” και αντί να επικεντρωθούν στο αθλητικό κομμάτι, στο πώς θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους για διάκριση έχουν το νου τους στο σεξ; Κι όμως, ναι – και γιατί όχι.

Ό,τι συμβαίνει στο Ολυμπιακό Χωριό μένει στο Ολυμπιακό Χωριό; Κάπως έτσι. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι δική μας δουλειά να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουν οι αθλητές πίσω από τις πόρτες των δωματίων τους. Αλλά ως (κοινωνικό) φαινόμενο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Αποκαλύπτει γαρ πολλά πράγματα για την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, για τα πρωτόγονα ένστικτα που συχνά μας ορίζουν ως είδος, ως συμπεριφορά.

Είναι κοινό μυστικό πως το σεξ είναι ο αθέατος πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών Αγώνων, με πολλές επιδόσεις για.. χρυσό μετάλλιο. Συναντώνται χιλιάδες άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό. Κάτι που σημαίνει πως έχουν προηγηθεί εξοντωτικοί ρυθμοί και ατελείωτες ώρες προπόνησης. Δεν έχουν παρά ελάχιστο χρόνο για κοινωνική ζωή. Και ξαφνικά βρίσκονται κλεισμένοι σε ένα χώρο που είναι γεμάτος από ανθρώπους που κατανοούν απόλυτα τον τρόπο ζωής ο ένας του άλλου. Απλά μαθηματικά είναι. Ένα και ένα κάνουν δύο. ‘Η και… παραπάνω σε μερικές περιπτώσεις, μην γίνουμε περισσότερο αδιάκριτοι, το νόημα βγαίνει.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το… χρυσό μετάλλιο στο σεξ μόνο περίεργο δεν είναι τελικά

Αν το καλοσκεφτούμε βέβαια, τίποτα το παράταιρο δεν υπάρχει σε όλο αυτό. Είναι νέοι, ωραίοι, γυμνασμένοι. Με τις ορμόνες (σεροτονίνη, αδρεναλίνη, ντοπαμίνη) να κάνουν χορό μέσα τους. Γνωρίζουν επίσης νέους, ωραίους, γυμνασμένους από όλα τα πιθανά μέρη του κόσμου. Με τις ορμόνες (σεροτονίνη, αδρεναλίνη, ντοπαμίνη) να κάνουν χορό μέσα τους. Τι πιο φυσιολογικό – και σύνηθες -να συμβεί;

Το σεξ επίσης είναι αποφόρτιση. Ένας εξαιρετικός τρόπος να διώξεις την πίεση, να εκτονωθείς. Και ένας σούπερ τρόπος να γιορτάσεις τη χαρά σου, αν δηλαδή έχεις πάει καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ήθελες και ονειρευόσουν. Αξίζει ένα δώρο ο εαυτός σου, δεν το αξίζει; Ρητορικό το ερώτημα…

Το ότι το σεξ είναι κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων φαίνεται και από το γεγονός πως αρχής γενομένης από το 1992 (Βαρκελώνη) κι ύστερα, μοιράζονται πάντα χιλιάδες δωρεάν προφυλακτικά στους αθλητές. Ξέρουμε δηλαδή τι θα κάνετε, καλά θα κάνετε, αλλά πάρτε και προφυλάξεις.

Η παράδοση με τα δωρεάν προφυλακτικά δεν σταμάτησε ούτε στο Τόκιο το 2021 παρά τα αυστηρά μέτρα λόγω κορονοϊού. Αλλά ήταν περισσότερο εθιμοτυπικού χαρακτήρα, μια ψευδαίσθηση κανονικότητας. Εκείνοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν πολύ μακριά από τα συνήθη «σεξοδεδομένα» της διοργάνωσης. Η πανδημία είχε σαρώσει τα πάντα, άλλωστε. Τώρα η COVID αποτελεί κακή ανάμνηση (εκτός αν είσαι Ολλανδός).

Τότε είχαμε δει και για πρώτη φορά αυτά που είδαμε και στο Παρίσι και που πολλοί αποκαλούν «αντί – σεξ» κρεβάτια». Επειδή – λέει – είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να είναι εντελώς μη πρακτικά για ερωτικές επαφές. Περισσότερο «ράδιο αρβύλα» ήταν παρά ουσιαστική είδηση, Αυτά τα κρεβάτια είναι κατά βάση οικολογικά (και απίστευτα σκληρά – άβολα), ενώ όπως καλά ξέρουμε αν κάποιος θέλει πραγματικά να κάνει σεξ, δεν θα τον εμποδίσουν τέτοιες λεπτομέρειες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ταμάμ για… μεγάλες επιδόσεις!