Η Σοφία Βούλτεψη είναι από τις πιο πρακτικές πολιτικούς που διαθέτει η χώρα μας. Και δεν διαθέτουμε πολλούς τέτοιους είναι η αλήθεια. Αν και αυτή τη χρονική περίοδο είναι επιφορτισμένη με τα θέματα του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, από τη θέση της υφυπουργού, εν τούτοις, προσπαθεί με τη σοφία της να δώσει λύσεις σε οτιδήποτε προβληματίζει τον Έλληνα πολίτη.

Και το πιο επιτακτικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ακρίβεια. Η Σοφία Βούλτεψη το γνωρίζει, το αντιλαμβάνεται και κάτι παραπάνω… Το αφουγκράζεται! Τρώγοντας ένα σνίτσελ των 32 ευρώ σε ένα μέτριο εστιατόριο του Βερολίνου, σκεφτόταν πως η ακρίβεια είναι παντού. Αυτό αποκάλυψε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, η Σοφία Βούλτεψη, η οποία βρέθηκε καλεσμένη, θέλοντας να προσφέρει έξυπνες λύσεις στους Έλληνες που δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά με τα οικονομικά τους. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, δεν θα σου φαινόταν τίποτε ακριβό, αν είχες χρήματα. Άρα, είναι η δική σου ανεπάρκεια, όχι η ακρίβεια που σε κατατρέχει.

«Όλες οι χώρες έχουν φτωχούς» ήταν η θλιβερή διαπίστωση που έκανε μελετώντας τα στοιχεία. «Τι να κάνουμε τώρα;» αναρωτήθηκε θλιμμένη. Ωστόσο, δεν τα παράτησε, δεν είπε, «ας πάω τώρα σπίτι μου να πιώ τα cocktail μου και να φάω μια τόμαχοκ». Αντίθετα, προσπάθησε να μοιραστεί τη σοφία της στο πρόβλημα των διακοπών των Ελλήνων.

Σοφία Βούλτεψη: «Οι Έλληνες να πάνε διακοπές στα χωριά τους, όχι στα νησιά»

Όταν η συζήτηση στο πάνελ πήγε στα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά και στις τιμές που συναντά κανείς στα Ελληνικά νησιά, η Σοφία Βούλτεψη δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της.
«Για όλον τον κόσμο οι διακοπές είναι προβληματικές» παραδέχθηκε η Σοφία Βούλτεψη, τονίζοντας παράλληλα πως «και οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν μπορείς να λες του άλλου “θα δουλεύεις όλο το χρόνο και δεν θα μπορείς να πας πουθενά”».
Με τη σκέψη αυτή και συναισθανόμενη το μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί η Σοφία Βούλτεψη, αυτή η «Αγία των Φτωχών», πρότεινε στους Έλληνες το εξής: Να πάνε διακοπές στο χωριό ή κάπου στην ενδοχώρα.

Μακάρι να μπορούσε να γράψει έναν ταξιδιωτικό οδηγό για οικονομικά ανήμπορους. Αλλά δεν μπορούμε να τα ζητάμε όλα από εκείνη…