Την ώρα που οι Βρετανοί απολαμβάνουν τα μπάνια του λαού σε παραλίες της Ευρώπης -ή έστω στο Μπράιτον, ο δημοφιλής καλλιτέχνης του δρόμου, Banksy αποκαλύπτει δύο νέα έργο τέχνης στο Λονδίνο μέσα σε δύο ημέρες.

Το πρώτο χρονικά έργο που αποκάλυψε ο Banksy μέσω του λογαριασμού του στο Instagram (με αυτόν τον τρόπο «πιστοποιεί» τη δουλειά του) είναι η σιλουέτα μιας κατσίκας, η οποία ισορροπεί σε μια κολώνα, ενώ μια πραγματική κάμερα ασφαλείας είναι στραμμένη πάνω της. Το κτίριο βρίσκεται στη Γέφυρα Κιου του δυτικού Λονδίνου και είναι «ανοιχτό» στις ερμηνείες καθώς ο καλλιτέχνης δεν θέλησε να μοιραστεί κάποιον τίτλο ή επιπλέον πληροφορίες.

Είναι εμπνευσμένο από το συνώνυμο της «κατσίκας» στα αγγλικά – ακρωνύμιο «GOAT» (Greatest Of All Time, μτφ Καλύτερος Όλων των Εποχών) που ακούγεται συχνά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με τις κάμερες στραμμένες στους αθλητές; Να μια πρόχειρη σκέψη την οποία μπορείτε εύκολα να απορρίψετε.

Banksy: Οι Ελέφαντες στο Δωμάτιο

Το τελευταίο έργο του -αγνώστου ταυτότητας- καλλιτέχνη του δρόμου με έδρα το Μπρίστολ ήρθε κάποιες ώρες αργότερα και παρουσιάζει τις σιλουέτες δύο ελεφάντων, που βρίσκονται σε διπλανά παράθυρα, με τις προβοσκίδες τους απλωμένες η μία προς την άλλη.

Το έργο είναι ζωγραφισμένο στο πλάι ενός σπιτιού στη συμβολή των Edith Terrace και Edith Grove στο Τσέλσι. Και αυτή η δημιουργία του είναι ανοιχτή σε ερμηνείες, για αυτό και εμείς βάλαμε έναν πρόχειρο τίτλο: Οι Ελέφαντες στο Δωμάτιο.

Φυσικά και στην τέχνη, «είναι αυτό που θες εσύ να είναι».

Φωτο: Instagram/@banksy