Αν σε κάτι κάνει καριέρα η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, πέρα από τη συγγραφή, είναι στο αντί-τρανς μέτωπο, όπου με συνέπεια και επιμονή, παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο όποτε αυτό απαιτείται. Με τον τρόπο αυτό διαπρέπει ως μια από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες του αντι-τρανς μπλοκ, καταφέρνοντας να γίνει αρεστή από μια κοινότητα ανθρώπων που μόνο για τη βιβλιοφιλία της δεν διακρίνεται.

Αν και έχει απογοητεύσει πολλούς από τους θαυμαστές της, πλέον η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει πιάσει νέα υψηλά αρνητικής δημοσιότητας, καταφέρνοντας να εξοργίσει έναν ολόκληρο λαό. Η Ταϊβάν «βράζει» εναντίον της καθώς η συγγραφέας τάχθηκε υπέρ του αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς των δύο γυναικών πυγμάχων, της Αλγερινής Ιμάνε Κελίφ και της Ταϊβανέζας Λιν Γιουν Τινγκ, με την αιτιολογία πως είναι άντρες που προσποιούνται ότι είναι γυναίκες για να έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως και οι δύο αθλήτριες έχουν ταυτιστεί ως γυναίκες από τη γέννησή τους και οι δύο έχουν αγωνιστεί και έχουν χάσει από γυναίκες σε διεθνείς αγώνες πυγμαχίας, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τους επικριτές τους, όλοι κοινωνοί μιας φανατισμένης anti-woke ατζέντας.

Η γνωστή -για τα αντι-τρανς συναισθήματά της, συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, έχει ξεσηκώσει την οργή των Ταϊβανέζων με τα σχόλια της για το… φύλο της πυγμάχου Λιν Γιου Τινγκ.

Η Ρόουλινγκ φυσικά και έσπευσε να πάρει θέση, παρόλο που δεν γνώριζε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η δημοσιότητα που κερδίζει δεν αφορά κάποιο συγγραφικό έργο, αλλά περιορίζεται σε τοποθετήσεις της για τρανσέξουαλ θέματα. Αυτή η ειλικρινής στάση της την έχει αποξενώσει τόσο από πολλούς θαυμαστές της όσο και τα από τα μεγαλύτερα αστέρια του franchise. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τις αντιλήψεις της.

Έτσι, στις 30 Ιουλίου 2024 η Ρόουλινγκδημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Χ αναρτήσεις εναντίον της Ιμάνε Κελίφ και καλούσε για τον αποκλεισμό της, μαζί με εκείνον της Λιν.

Οι Ταϊβανέζοι κάνουν cancel στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Τα τελευταία 24ώρα οι επιθέσεις Ταϊβανέζων πολιτικών και δημοσιογράφων «πυκνώνουν» καθώς το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα των 24 εκατομμυρίων κατοίκων. Θαυμαστές της σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ» δηλώνουν αποφασισμένοι να μποϊκοτάρουν τα βιβλία και τις ταινίες, ενώ ταυτόχρονα οι συμπατριώτες της Λιν Γιου Τινγκ, τάσσονται στο πλευρό της.

Η Ταϊβάν χαρακτηρίζεται ως μια προοδευτική χώρα σε ό, τι αφορά τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, ειδικά σε σχέση με τους γείτονες της, οπότε η ρητορική της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έκανε εντύπωση στην κοινωνία της Ταϊβάν, ειδικά για την ένταση με την οποία εκφράστηκε, αφού η συγγραφέας πραγματοποίησε σειρά αναρτήσεων.

«Είναι άλλο να κάνεις κριτική πάνω σε θέματα των τρανς και άλλο η δική μας Λιν Γιου Τινγκ, η οποία δεν είναι τρανς!» ήταν μια ανάρτηση στο X από την εφημερίδα The Liberty Times. «Αν η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν μπορεί καν να διακρίνει τη διαφορά σε αυτό, τότε της προτείνουμε να επικεντρωθεί στη συγγραφή μυθιστορημάτων!».

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην ταϊβανέζικη εφημερίδα United Daily News περιέγραψε τη συνεχιζόμενη ολυμπιακή συζήτηση πυγμαχίας ως μια «λανθασμένη τρανς διαμάχη» που «ακόμα και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκέχει παρεξηγήσει». Οι αξιωματούχοι της Ταϊβάν, τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό δεν κουράζονται να τονίζουν πως η Λιν ήταν και θεωρούνταν πάντα γυναίκα.

Πλέον, οι Ταϊβανέζοι θαυμαστές του Χάρι Πότερ αποκηρύσσουν τη Ρόουλινγκ. «Η Ρόουλινγκ υποπτεύεται την Ολυμπιονίκη της Ταϊβάν ως τρανς. Θα μποϊκοτάρω όλα τα εμπορεύματα και τις ταινίες του Χάρι Πότερ», δήλωσε ένας θαυμαστής σε ιστότοπο θαυμαστών του Χάρι Πότερ σε μια ανάρτηση που πλημμύρισε από σχόλια που εκφράζουν παρόμοια απογοήτευση για τη Ρόουλινγκ.

«Η Ρόουλινγκ δεν είναι πλέον η αγαπημένη μου συγγραφέας», έγραψαν πολλοί χρήστες ενώ ένας έκανε και τον -απαραίτητο- διαχωρισμό σε ό, τι αφορά το έργο ενός δημιουργού από το πρόσωπο του ίδιου του δημιουργού. «Αν και αγαπώ τον Χάρι Πότερ, δεν μου αρέσει πλέον η Ρόουλινγκ».

Κάποιοι άλλοι χρήστες στα social media σημείωσαν πως, παρόλο που η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ υποστηρίζει πως μιλάει υπέρ των γυναικών, «στην πραγματικότητα κακολογεί έναν αθώο άνθρωπο», ζητώντας μεγαλύτερη υποστήριξη για τη Λιν, η οποία «έχει μια θλιβερή ιστορία». (Η Λιν έχει δηλώσει πως ξεκίνησε την πυγμαχία στα 13 της για να προσπαθήσει να προστατεύσει τη μητέρα της από την ενδοοικογενειακή κακοποίηση).

Πολλοί πολιτικοί, ειδικά από το Προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση έσπευσαν να υπερασπιστούν τη Λιν. Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ταϊβάν πόσταρε στο Χ πως η Λιν «έχει δείξει απίστευτη δύναμη, ξεπερνώντας τις αμφιβολίες για να ανταγωνιστεί δίκαια στην παγκόσμια σκηνή. Η αποφασιστικότητά της εμπνέει το έθνος!».

Η γνωστή -για τα αντι-τρανς συναισθήματά της, συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, έχει ξεσηκώσει την οργή των Ταϊβανέζων με τα σχόλια της για το… φύλο της πυγμάχου Λιν Γιου Τινγκ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρώην πρόεδρος Τσάι Ινγκ-Γουέν εξέφρασε την υποστήριξή της στη Λιν την Παρασκευή. «Η Λιν θα παίξει απόψε, επιδιώκοντας να προχωρήσει, παλεύοντας για τη νίκη για τον εαυτό της και παλεύοντας για την τιμή της Ταϊβάν», έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook. «Έχοντας αντιμετωπίσει αυτόν τον θόρυβο και την πρόκληση των αντιπάλων της έξω από το ρινγκ, πιστεύω ότι η Λιν δεν φοβάται».

Η απάντηση της Λιν στη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έγινε με μια ανάρτηση: «Λοιπόν, λίγα νέα για την Ταϊβάν που πήρα από την οικογένειά μου. Όλοι στην Ταϊβάν μισούν την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πλέον».