Σοκ προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου χαμού της σεφ, Ντέμης Γεωργίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το βράδυ του Σαββάτου η 39χρονη έπαθε σηπτικό σοκ στο εστιατόριο που εργαζόταν στην Πάρο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας της Πάρου. Εκεί της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διεκομίσθη με ελικόπτερο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Τελικά, το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου η Ντέμη Γεωργίου κατέληξε.

Η Ντέμη Γεωργίου είχε συμμετάσχει στο μαγειρικό talent show MasterChef το 2020 και είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητή από τους τηλεθεατές.

Η σεφ δεν είχε διστάσει να μιλήσει ανοικτά για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό. Από τα λόγια της, τη συνέπειά της σε όσα πίστευε, φανέρωνε έναν άνθρωπο όμορφο. «Σήμερα, εδώ μαζί μου, εκτός από τα αδέλφια μου και τους φίλους μου, είναι και η σύζυγός μου, η Άλκηστις που παρόλο τα δύσκολα που περνάει λόγω της επιλογής της να είμαστε παντρεμένες, παρ’ όλα αυτά είναι σήμερα εδώ και με στηρίζει και την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό».

»Το οικογενειακό μου κλίμα είναι αρκετά φορτισμένο, οπότε συγκινούμαι όταν δικοί μου άνθρωποι με στηρίζουν. Θέλω να δείξω προς τα έξω πώς είναι σήμερα να είσαι παντρεμένη με μια άλλη γυναίκα και επιτέλους η κοινωνία πρέπει να το βλέπει αυτό ξεκάθαρα ότι υπάρχει και να μην συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν», δήλωνε η Ντέμη Γεωργίου.

Πριν λίγο καιρό, σε νέα της συνέντευξη, η Ντέμη δήλωνε την επιθυμία της να παντρευτεί σε εκκλησάκι με τη νέα σύντροφό της και τους λόγους για τους οποίους το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων είναι λειψό.

 «Είμαστε καλά και η πρόταση γάμου έχει γίνει στο Λονδίνο. Θέλω να πάω σε εκκλησάκι, να ντυθώ νυφούλα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ. Δεν θέλω να παντρευτώ σε δημαρχείο, θέλω να παντρευτώ σε εκκλησάκι. Το νομοσχέδιο είναι μικρό βήμα, τα βήματα γίνονται μεγάλα».

»Δεν θλίβομαι, απογοητεύομαι για ένα μισό νομοσχέδιο. Είναι σαν να μας δίνουν ένα μικρό δολωματάκι. Απλά θεωρώ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Σιγά σιγά, αργά και σταθερά, οι άνθρωποι θα καταλάβουν τις αξίες τους και θα πορευτούν όπως θέλουν».

Δυστυχώς, η Ντέμη Γεωργίου δεν κατάφερε να κάνει το τελευταίο όνειρό της πραγματικότητα, να παντρευτεί στο εκκλησάκι που θα ήθελε. Ένας άνθρωπος της δράσης, μια προσωπικότητα δυναμική, που έζησε μακριά από προκαταλήψεις.