Κάνει ζέστη. Πολλή ζέστη. «Κουφόβραση, λιοπύρι, καύσων» που έλεγε και ο Σωτήρης Μουστάκας στον «Ροζ Γάτο», σε αυτή την αυθεντικά αστεία σκηνή στην παραλία, με τον Πάνο Μιχαλόπουλο και μια κυρία που καταφτάνει για ηλιοθεραπεία. Φαίνεται πως ειδικά στην κεντρική Ελλάδα, το πράγμα είναι ακόμα πιο έντονο, με ακόμα πιο ισχυρές συνέπειες.

Το Σάββατο (13/7) τουρίστας στη Λαμία που έμεινε για 3 (!) ολόκληρες ώρες κοκκαλωμένος στην ίδια θέση. Οι κακές γλώσσες λένε πως αυτό συνέβη μόλις συνειδητοποίησε πού πήγε διακοπές, αλλά εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μας. Η πρωτεύουσα της Φθιώτιδας μπορεί να μην είναι Μαλιμπού αλλά έχει τις χάρες της για τον επισκέπτη που αναζητά νόστιμα ψητά, παραδοσιακά κλαρίνα, ιδιαίτερες ντοπιολαλιές, για κάποιον δηλαδή που είναι μερακλής.

Δες το βίντεο με τον τουρίστα της Λαμίας:

Ανηφορίζοντας λίγο πιο πάνω στο χάρτη, προς Λάρισα μεριά, (κι) άλλα περίεργα φαινόμενα παρατηρούνται. Για τις ιπτάμενες κατσαρίδες στα έχουμε πει και παλιά, βασικά για τις κατσαρίδες στα έχουμε πει αναλυτικά και με πόνο ψυχής.

Τώρα απέκτησαν νέα πρόβλημα με έντομα οι κάτοικοι στον κάμπο. Δες το κάτωθι βίντεο. Με αναρίθμητα εφημερόπτερα (καταπώς μάθαμε ότι λέγονται) να πλημμυρίζουν την εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων. Λέει πάντως πως είναι φυσιολογικό, να μην ανησυχούμε (ναι, καλά, μας πείσατε).

Μετά από όλα τούτα, είναι μάλλον νορμάλ που στη Λάρισα και σύμφωνα με το onlarissa, ένας άνδρας βγήκε ολόγυμνος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, κοντά στο κέντρο της πόλης. Κι ας μην το είδαν έτσι οι γείτονές του, που τον κατήγγειλαν στην αστυνομία.