Θυμάσαι αυτά τα «γιορτάζουμε την ελληνική οικογένεια» και «επανάσταση της κανονικότητας» που έλεγαν όταν ανακοινώθηκε το happening; Αν όχι, καθόλου δεν πειράζει, είσαι ένας νορμάλ άνθρωπος που ξεχνάει οτιδήποτε περιττό και άχρηστο. Από την άλλη, δεν μας αφήνουν να… αγιάσουμε και να τους ξεχάσουμε, όπως θα θέλαμε, οι τύποι του Family Pride.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6/7. Και ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε παρά το «καμουφλάζ» που είχε επιχειρηθεί. Μία σύναξη με ομοφοβικά συνθήματα και ακροδεξιό λόγο. Μάλλον περίεργο για κάτι που διοργάνωσε μια διαδικτυακή ομάδα που μας συστήθηκε ως «Ελληνίδες μάνες», τι όχι;

Οι της πορείας κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, εικόνες της Παναγίας, του Χριστού και διαφόρων Αγίων, ενώ φώναξαν συνθήματα ,όπως «Ορθοδοξία ή Θάνατος», «Η Ρωμιοσύνη αντιστέκεται», «Κάτω η χούντα των ΛΟΑΤΚΙ». Σημειωτέον πως πολλοί εξ αυτών είχαν μαζί τους τα μικρά παιδιά τους. Για να δείξουν μάλλον τι εννοούν όταν λένε πως η ελληνική οικογένεια (πρέπει να) αποτελείται από «μητέρα, πατέρα και παιδιά».

Τραγούδησαν και τον εθνικό ύμνο, ενώ highlight του δρώμενου υπήρξε το σύνθημα «αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει». Δεν το ξέραμε πως οι εχθροί της ελληνικής οικογένειας είναι οι αναρχικοί και οι μπολσεβίκοι.

https://twitter.com/giopsos/status/1809661521137467635

Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς σε μια «απλή, ειρηνική πορεία». Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς από μια (αντί)συγκέντρωση που εντελώς τυχαία έγινε λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του Euro Pride, επίσης στη Θεσσαλονίκη. Κοίτα να δεις πως μόνο κατά τύχη δεν σαρώνουν στην πόλη της Μακεδονίας κόμματα ακροδεξιών αντιλήψεων. Κοίτα να δεις που κάποιοι δεν ανέχονται το να είναι άλλοι διαφορετικοί από αυτούς. Κοίτα που ο σκοταδισμός και ο Μεσαίωνας καλά (ή μάλλον κακά) κρατούν.