Σάββατο και η μέρα αυτή με βρίσκει στο Athens Pride. Κατεβαίνω στην πλατεία Συντάγματος, η όποια ήταν ήδη γεμάτη με κόσμο, με στόχο να προλάβω την παρέλαση που είχε ήδη ξεκινήσει μισή ώρα πριν. Όσο βαδίζω στην Πανεπιστημίου -η οποία πόσο ωραία είναι όταν την περπατάς χωρίς αυτοκίνητα-, συναντώ νέα παιδιά, οικογένειες, ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, που χαμογελούν και συνομιλούν μεταξύ τους. Επικρατεί ένα ωραίο vibe.

Αρχίζω πια και πλησιάζω τους τελευταίους της παρέλασης. Μουσική, χορός, ζωντάνια. Α, και μια μπίρα ανά χείρας. Ένα πάρτι για όλους, ένα πάρτι που περπατούν όλοι περήφανα. Όσο συνεχίζω να προχωρώ, με σκοπό κάποια στιγμή να φτάσω στην αρχή της παρέλασης, η ενέργεια γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Πλακάτ με μηνύματα, γκλίτερ στα πρόσωπα, πιτσιρίκια στις πλάτες των μπαμπάδων τους. Μια ωραία ατμόσφαιρα. Αυτή είναι μια πραγματική γιορτή, μια γιορτή για την υπερηφάνεια και τον έρωτα, σκέφτομαι.

Ταυτόχρονα, ενδιάμεσα της παρέλασης, συναντώ και τις πρώτες σημαίες της Παλαιστίνης. Έντονη παρουσία, η αλήθεια είναι, με σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά και σημαίες που γράφουν «Ειρήνη».

Φτάνω τελικά μπροστά. Αφού πρώτα έχω σταματήσει τόσες φορές για να χορέψω. Όπως όλοι δηλαδή. Σταματώ για να παρατηρήσω καλύτερα, και βλέπω ερωτευμένα ζευγάρια γύρω μου, να περπατούν χέρι-χέρι, να αγκαλιάζονται, να φωτογραφίζονται. Και σκέφτομαι πως, ναι, αυτή είναι η μαγεία του έρωτα. Και ο έρωτας όλα τα νικά στο τέλος.

Το φετινό σύνθημα του Athens Pride, είναι «Ένας Νόμος Δεν Αρκεί». Όπως εξηγεί η διοργάνωση, η πραγματική κοινωνική αλλαγή δεν επέρχεται απλώς και μόνο επειδή μια κυβέρνηση ψηφίζει έναν νόμο. Με το σύνθημα, το Athens Pride 2024 υπογραμμίζει τις ανεπάρκειες των διαφόρων νόμων που αφορούν την LGBTQI+ κοινότητα, καθώς και τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα LGBTQI+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στο δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση  και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου.