Πότε ανακοινώθηκε πως οι Coldplay έρχονται στη χώρα μας. Πότε (ή για πότε) έγινε sold out. Πώς φλερτάραμε με το απόλυτο φιάσκο καθώς το πρόβλημα με το στέγαστρο Καλατράβα έκανε προσωρινώς ακατάλληλο το ΟΑΚΑ λόγω επικινδυνότητας – ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Και πώς φτάσαμε να είμαστε μια ανάσα από τη μεγάλη συναυλία (τις μεγάλες ορθότερα, καθώς θα ‘ναι δύο, back to back) – μα τόσο γρήγορα περνάει ο καιρός;

To Σάββατο (8/6) και την Κυριακή (9/6) έρχεται επιτέλους η στιγμή για το μεγαλύτερο συναυλιακό γεγονός του καλοκαιριού στη χώρα μας. Κοντοζυγώνει υπερθέαμα, υπερπαραγωγή, όλα τα «υπέρ» τα καλά, εδώ (θα) είναι.

Η μεγάλη σκηνή είναι ήδη στημένη στο ΟΑΚΑ, ενώ 27 φορτηγά είναι παρκαρισμένα απ’ έξω και ξεφορτώνουν τα (πολλά) απαραίτητα. Όλα αυτά στο πλαίσιο του τουρ των Coldplay που λέγεται Music of the Spheres και γίνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά σε παγκόσμιο level.

Σημειωτέον πως το βρετανικό γκρουπ έρχεται στην Ελλάδα για να τα «σπάσει» μεν, αλλά και για να μεταφέρει ένα οικολογικό μήνυμα. «Με χαρά αναφέρουμε πως οι άμεσες εκπομπές CO2e για τα πρώτα δύο χρόνια αυτής της περιοδείας είναι κατά 59% λιγότερες από την προηγούμενη περιοδεία (2016-17), συγκρίνοντας show-by-show», όπως μας ανακοίνωσαν οι ίδιοι.

Η παγκόσμια περιοδεία Music of the Spheres είχε εξ αρχής στόχο να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από την παραγωγή σόου, τις μεταφορές, τα ταξίδια μπάντας και πληρώματος κατά «τουλάχιστον 50%». Όπερ και εγένετο. Μπράβο τους, να τα λέμε και αυτά. Είναι κάτι, συμβολικό ίσως, αλλά επηρεάζει κόσμο προς θετική κατεύθυνση.

Το… θαύμα με τα έξτρα εισιτήρια για τους Coldplay είχε τελικά μια πολύ απλή εξήγηση

Να πούμε πως για τις 2 μέρες έχουν πουληθεί περί τα 122.000 εισιτήρια, τα οποία εξαφανίστηκαν μέσα σε 3 μόλις 24ώρα. Εξ αυτών τα 40.000 αγοράστηκαν από ξένους φαν της μπάντας. Πάρα πολύς κόσμος. Γι’ αυτό και οι διοργανωτές συστήνουν μαζικά μέσα μεταφοράς, ποδήλατο ή και ηλεκτρικά πατίνια και όχι αυτοκίνητο σε όσους κινήσουν προς Μαρούσι μεριά για χατίρι των Coldplay.

Πάντως τις τελευταίες ημέρες, εντελώς αναπάντεχα, ο επίσημος πωλητής εισιτηρίων, Ticketmaster, εμφάνισε προς πώλησε 2.000 κενές θέσεις με τιμές από 66 ευρώ έως 150 ευρώ. Πώς έγινε αυτό το… θαύμα; Πολύ φυσιολογικά! Ήταν εισιτήρια, περιορισμένης ορατότητας, που είχαν προκρατηθεί για λογούς παραγωγής.

Αν είσαι ένας από τους τυχερούς που θα είναι μέσα το ΣΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, να σου πούμε ότι σε… ζηλεύουμε. Αλλά κυρίως να σου ευχηθούμε να περάσεις τέλεια – ανέβασε καμιά φωτό και κάνα βίντεο στα social να πάρουμε «τζουρίτσα» και εμείς από Coldplay…

Το επίσημο χρονοδιάγραμμα για τις 2 συναυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ έχει ως εξής:  

Doors open: 17:00

Antonia Kaouri on stage: 19:00

Maisie Peters on stage: 20:00

Coldplay on stage: 21:15

Δες αναλυτικά ΕΔΩ τις λεπτομέρειες για την είσοδο στο ΟΑΚΑ.