Συμβαίνουν πάρα πολλά εκεί έξω που θα έπρεπε να μας βγάζουν από τα ρούχα μας (μεταφορικά, για όποιον ενδιαφέρεται και κυριολεκτικά, ΕΔΩ έχουμε ορισμένες ωραιότατες παραλίες) ή από τη βολή του καναπέ μας. Όμως, για δες, για κάποιους, άλλο πράγμα είναι αυτό που απειλείται περισσότερο από όλα εν έτει 2024 μ.Χ.: Είναι η τίμια ελληνική οικογένεια, αυτός ο ιερός στα μάτια τους θεσμός που κινδυνεύει με αφανισμό.

Θα «χτυπήσουν» μαθαίνουμε, γιατί αυτοί μας ενημέρωσαν, σε 2 μέρη, ταυτόχρονα. Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στις 6 του ερχόμενου Ιουλίου. Αντλώντας, λέει, έμπνευση από αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε Σερβία και Βουλγαρία – εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε.

Η αφίσα έχει υπογραφή «Οι Ελληνίδες Μάνες» αλλά αυτό δεν μας οδήγησε κάπου στη μίνι έρευνα που κάναμε. ΟΚ, δεν σκιστήκαμε και στο ψάξιμο, έχουμε και σοβαρές δουλειές να κάνουμε, κάνει και ζέστη….

Ουσία είναι πως θα ήταν απείρως πιο τίμιο αν οι διοργανωτές παραδέχονταν ανοιχτά πως το πρόβλημά τους είναι νομοθετήματα όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών ή το επικείμενο EuroPride στη Θεσσαλονίκη (21-29 Ιουνίου) αντί να το λένε «απ’ έξω απ’ έξω» και υπό την επίφαση μιας «κανονικότητας» που μόνο μέσα στο, θολωμένο ενδεχομένως, μυαλό τους εντοπίζει κανείς.

Ακόμα και το Family Pride άλλωστε ξεκάθαρη λεκτική αντιπαραβολή συνιστά, ορίζεσαι μέσα από άλλους θέλοντας να δείξεις πως εσύ διαφέρεις και εσύ (και μόνο εσύ) είσαι στη «σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ισχυρίζονται επίσης οι διοργανωτές, όπως είδαμε στα σχόλια τους στα social media, πως δεν κάνουν κανενός είδους διαμαρτυρία, απλώς θα μαζευτούν για μια ειρηνική βολτούλα. ΟΚ, παιδιά, ό,τι θέλετε. Χαλάμε εμείς χατίρι;

Σε κάθε περίπτωση και για το πλήρες του ρεπορτάζ, στην ανακοίνωση για τη διοργάνωση στην Αθήνα που ανέβηκε στο site του event, αναφέρονται τα εξής:

«Pride Family η μέρα της οικογένειας, η μέρα που θα γίνει θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους. Μια γιορτή της κάθε οικογένειας, του κάθε πολίτη, δική σου… Μια μέρα που κάθε μας βήμα θα είναι ένα βήμα να κρατήσουμε ζωντανά, τα ήθη, τα έθιμα, τους θεσμούς, τις αξίες, τις αρετές και την αγάπη για ένα μέλλον με προοπτική και ιδανικά.

1ο Pride Family η μέρα της οικογένειας! Συνάντηση στις 06 Ιουλίου 2024 στις 19:20 στο παλαιό φάληρο στο μνημείο υποβρυχίων για ενα περίπατο ως το αγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου… Ένας περίπατος στην ελπίδα, ένας περίπατος με σκοπό να κρατήσουμε ζωντανό τον θεσμό της οικογένειας! Μια συνάντηση που θα ξανά ενεργοποιήσει το κύτταρο της οικογένειας, την Αξία, την Ανάπτυξη και την Αναγέννηση της κοινωνίας μας. Οικογένεια σημαινει ΥΓΕΙΑ, σημαίνει ΦΩΣ, σημαίνει ΜΕΛΛΟΝ.

Είμαστε περήφανοι για την οικογένεια μας… Ο θεσμός της οικογένειας πλέον δεν είναι σε κρίση!

1st Pride Family 6 Ιουλίου 2024 στο παλαίο Φάληρο στις 19:20 το απόγευμα. Περίπατος από το μνημείο υποβρυχίων ως το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιόλογου!!!

Βασικά μηνύματα του  Pride Family: 

-Δημογραφικό πρόβλημα

-Η ιδέα της Οικογενειας να ξανα γίνει πρότυπο και κίνητρο για τους νέους.

-Η σημαντικότητα της Οικογένειας για την δημιουργία υγιών προσωπικοτήτων και  την ανάπτυξη έντιμων και ηθικών ανθρώπων στην κοινωνία μας»

Επίτηδες δεν αλλάξαμε τα μικρά λάθη που εντοπίσαμε (όπως την απουσία μερικών τόνων και τη γραφή του Παλαιού Φαλήρου με μικρά στην αρχή) γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνέλληνες και συνελληνίδες να εντοπίσουν τις αστοχίες τους και, ειρηνικά πάντα, να γίνουν καλύτεροι.