Πολύ ωραία περνάμε εδώ στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια τίποτα δεν βγάζει νόημα πια, οπότε δεν μας κάνουν εντύπωση πολλά πράγματα που συμβαίνουν. Έχουμε κουραστεί να προσπαθούμε να δώσουμε μια εξήγηση. Και στους σιδηροδρόμους συμβαίνουν τόσο σουρεάλ περιστατικά, που θα μπορούσαν να αποτελούν ένα κακό ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Σε δύο ημέρες κλείνουμε έναν χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και τραυμάτισε 180. Κι όμως, ενώ βγήκαν στην επιφάνεια σοβαρά προβλήματα, εξακολουθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο να είναι στην ίδια χάλια κατάσταση. 

Ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα του ελληνικού μεγαλείου, αυτή τη φορά από την Ξάνθη. Με βάση το βίντεο που κυκλοφόρησε, βλέπουμε τον οδηγό της αμαξοστοιχίας να σταματά στη διάβαση και ο ίδιος να ανοίγει την πόρτα ώστε να ελέγξει αν περνάει κανείς. Κι αυτό γιατί προφανώς η διάβαση είναι αφύλακτη, προφανώς δεν υπάρχουν μπάρες μιας και έχουν χαλάσει και δεν υπάρχει λόγος να φτιαχτούν και ούτε σήμανση.

«Δεν υπάρχει σήμανση, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα» είπε στο MEGA η δημοσιογράφος Αλκμήνη Μουδανίδου. «Δεν υπάρχουν επιβατικά δρομολόγια, υπάρχουν εμπορικές αμαξοστοιχίες. Οπότε οι κάτοικοι δεν είναι υποψιασμένοι και είναι επικίνδυνο» και πρόσθεσε πως «η διάβαση είναι μέσα στον οικισμό, τον χωρίζει στη μέση».

Κάτοικος της περιοχής, ανέφερε πως «μία στο τόσο που περνάνε οι εμπορικές αμαξοστοιχίες είναι επικίνδυνο. Οι σηματοδότες όχι απλά δεν λειτουργούν, είναι κατεστραμμένοι. Κάποιες φορές μπορεί και να ξεχαστεί κάποιος και να περάσει χωρίς να καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή».  Η κάτοικος είπε επίσης πως «έχουν γίνει θανατηφόρα, νέα παιδιά έχουν φύγει».