Στην ολομέλεια της Βουλής εισήχθη το πρωί της Τετάρτης το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ένα νομοσχέδιο που έχει αργήσει πάνω από μια δεκαετία και συναντά σθεναρή αντίσταση από οπαδούς της οπισθοδρόμησης και της μισαλλοδοξίας. Τις κρίσιμες αυτές ώρες, λίγο πριν την ψηφοφορία, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θέλησε να δυναμιτίσει τη διαδικασία προτείνοντας η ψήφιση να γίνει με ονομαστική ψηφοφορία.
Ιερώνυμος: Η δήλωση – πολιτική παρέμβαση
«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων» σημείωσε χρησιμοποιώντας κλισέ περασμένων δεκαετιών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας. Έσπευσε να προσθέσει, μάλιστα:
«Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο».
Πώς έγινε θεματοφύλακας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος μέσα σε ένα πρωί, μπορεί να αναρωτηθεί εύλογα κανείς. Και πως εξασφαλίζεται η δημοκρατία από μια ονομαστική ψηφοφορία;
Ιερώνυμος: Το φυτίλι και το μπαρούτι
Αυτό που επί της ουσίας θέλει να κάνει ο Ιερώνυμος με αυτήν την εξόχως πολιτική κίνηση είναι να «τοποθετήσει έναν στόχο στην πλάτη» εκείνων των βουλευτών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών. Θέλει να κρεμαστούν τα ονόματά τους «στα μανταλάκια» για να στοχοποιηθούν στη συνέχεια από τους φανατικούς θρησκόληπτους, από τους οποίους βρίθει η Εκκλησία της Ελλάδος.
Εκλεγμένος μόνο από Μητροπολίτες, προορισμένος για να ασκεί εξουσία στα εκκλησιαστικά ζητήματα, ξαφνικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμπλέκεται σε μια δημοκρατική διαδικασία, σε μια συζήτηση που αφορά το Σύνταγμα και την ίση μεταχείριση των πολιτών με δόλο. Και με τι σκοπό…
Των δηλώσεων του Ιερώνυμου ακολούθησε το αίτημα 21 βουλευτών της άκρας Δεξιάς για ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου. Οποία έκπληξη! Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη, μάλιστα, κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας! Κρίνουν δηλαδή πως είναι αντισυνταγματικό ένα δικαίωμα που στερούνται ήδη Έλληνες πολίτες. Παράνοια!
Κανείς δεν θα εκπλαγεί αν συμβούν επεισόδια εις βάρος βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Κι αυτό θα γίνει με την ευλογία, όχι απλά των τοξικών μητροπολιτών, αλλά του ίδιου του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος θα έπρεπε να διδάσκει την πραότητα και όχι την αμετροέπεια.