Κι αν έχουμε διαβάσει ιστορίες με ξυλοδαρμούς για αιτίες που είναι ανεκδιήγητες, αλλά η τελευταία είδηση που μας έρχεται από το μακρινό Μέριλαντ στις ΗΠΑ, κάπως μας φρικάρει. Κάπως γούρλωσαν τα μάτια μας. Διότι ένας 38χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 27χρονο συγκάτοικο του, μετά από διαμάχη που είχαν για το τηλεκοντρόλ. Στο μεταξύ ένας τσακωμός για πολλά ζευγάρια εκεί έξω είναι ποιος θα ‘χειρίζεται’ το τηλεκοντρόλ, ανησυχούμε τώρα.

Όσον αφορά το περιστατικό στο Μέριλαντ, ο Richard Bennaugh κατηγορήθηκε για τον θάνατο του Domonique Scott Hayes, με τις αστυνομικές αρχές να αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το νεκρό σε ένα σπίτι που είχαν σημειωθεί πυροβολισμοί. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος».

Ο 38χρονος υποστήριξε στην κατάθεσή του πως το κακό έγινε όταν το αδικοχαμένο θύμα επιχείρησε να του επιτεθεί με μαχαίρια. Το πιο παράδοξο βέβαια, είναι πως ο Bennaugh αφού έκανε ό,τι έκανε πήγε για νανάκια κανονικά. Αφού πέρασαν έξι ώρες ύπνου, τότε αντιλήφθηκε τι συνέβη και κάλεσε την αστυνομία. Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν επειδή ο συγκάτοικός του, που ήταν στην κουζίνα έκανε φασαρία, ενόσω εκείνος κοιμόταν.

Στη συνέχεια ο 27χρονος τον ρώτησε που ήταν το τηλεκοντρόλ, αλλά ο 38χρονος τον αγνόησε. Ο πρώτος εκνευρίστηκε για την αδιαφορία του δεύτερου και πήρε δύο μαχαίρια στο χέρι, ωστόσο ο 38χρονος τον πρόλαβε και του έριξε με το όπλο. Δεν κατάλαβε, όπως είπε, ότι τον τραυμάτισε αφού νόμιζε πως δεν τον είχαν πετύχει οι σφαίρες, εξού και πήγε πάλι για ύπνο.