Ποδαρικό στη νέα χρονιά έκαναν ακροδεξιοί στα social media, μετά την εμφάνιση του Χάρη Δούκα στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων, για το μήνυμά του και την αντίστροφη μέτρηση για το 2024. Ο νέος Δήμαρχος βρέθηκε κατευθείαν στο επίκεντρο, για να πάρει μια γεύση από τι τον περιμένει. Έτσι, κάποιοι ψύχραιμοι τα έβαλαν μαζί του για το μήνυμα περί αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, βλέποντας μάλιστα και τις σημαίες της Παλαιστίνης να κυματίζουν ανάμεσα στο πλήθος.

Και προκειμένου να δώσουν περισσότερη τροφή, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν fake news, γράφοντας πως το κοριτσάκι, που στεκόταν δίπλα του, ότι είναι από την Παλαιστίνη. Αν και, μάλλον, το πίστεψαν πραγματικά στην αρχή. Ότι, δηλαδή, το έβαλαν να βρίσκεται στο πλευρό του στη σκηνή, για να ευαισθητοποιηθούν οι Έλληνες για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Λες και έτρεχε κάποια καμπάνια ευαισθητοποίησης. Να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι, ένα πράγμα. Και να τα ‘βάζουμε’ και με ένα κοριτσάκι, που ελπίζουμε να μην έμαθε γιατί τρένταρε στο Twitter και τον λόγο που στοχοποιήθηκε. Για την ιστορία, το κορίτσι αυτό είναι κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του πρώην μπασκετμπολίστα, Νάσου Γαλακτερού. Όχι ότι έχει κάποια σημασία. 

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σας καλωσορίζω λοιπόν για να αποδεχθούμε όλοι μαζί το 2024 με ελπίδα και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ακόμα και το ακατόρθωτο. Είναι μοναδική αλήθεια και πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα να υποδεχτώ τη νέα χρονιά, εδώ ανάμεσά σας, αυτή την ώρα λίγο πριν από το νέο ξεκίνημα. Σας καλώ να ξαναθυμηθούμε όλοι την αξία της κοινότητας της αλληλεγγύης. Σας καλώ να πιστέψουμε στα μικρά και μεγάλα θαύματα που μπορούν να γίνουν αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Για να κάνουμε μία Αθήνα πιο πράσινη, πιο δημιουργική για να μειώσουμε τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία μας για την Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Εδώ απόψε στο κατώφλι του 2024, ας κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά και ας δουλέψουμε μαζί για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Να ευχηθούμε η νέα χρονιά να μας κάνει όλους πιο δίκαιους και αλληλέγγυους, πιο αισιόδοξους. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Σας ευχαριστώ».