Όσο περνάνε οι μέρες από το φρικτό έγκλημα στο Blue Horizon, το παρασκήνιο και οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται, συγκλονίζουν. Ο πρώην προπονητής και καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, που πριν από δύο χρόνια είχε μιλήσει για το φάσμα του αυτισμού που είχε διαγνωστεί και τη νόσο Άσπεργκερ, έχει τοποθετηθεί μέσω των social media για τη δολοφονία του Αντώνη. Τονίζει πως υπάρχουν έντονες ενδείξεις μισαναπηρισμού λόγω της νοητικής στέρησης του Αντώνη καθώς και ρατσιστικά κίνητρα. «Πολλοί απο εμάς έχουμε φάει για τα παιδιά μας τρομερές απορρίψεις και δεν μας φαίνεται απίθανο να θεωρήθηκε παιδί ενος κατώτερου θεού».

Το πρωί της Τετάρτης ωστόσο έκανε μια ανάρτηση για το πως θα ήταν τα πράγματα αν ο Αντώνης είχε την σωματική διάπλαση να αντιδράσει και ήταν εκείνος που έριχνε τον Ύπαρχο στη θάλασσα. Εξιστορεί πως θα ήταν η είδηση και η προσέγγιση του περιστατικού. Όσα διαβάζουμε, φαίνονται γνώριμα και ξεχειλίζουν από τα ταμπού που έχει η κοινωνία για τα άτομα με ψυχικές διαταραχές. «Νέος με σοβαρά ψυχικά προβλήματα, αντί να είναι κλεισμένος σε ίδρυμα, κυκλοφορούσε χωρίς συνοδεία ελεύθερος και σκότωσε μεροκαματιάρη ύπαρχο, πατέρα και σύζυγο».

Τα πράγματα όμως δεν έγιναν έτσι. «Ο “ψυχασθενής” άκακος Αντώνης δολοφονήθηκε και το ψυχικά υγιές πλήρωμα, αν δεν το γύρναγε πίσω το λιμεναρχείο απο την Αίγινα, θα είχε φτάσει στην Αφρική, αφού είναι τόσο καλά στα μυαλά τους που πίστεψαν ότι έριξαν καφέ στην θάλλασα και όχι άνθρωπο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου:

«Ας πούμε ότι ο Αντώνης που δολοφόνησαν στο πλοίο δεν ήταν μικροκαμωμένος .

Ας πούμε ότι ηταν εύσωμος και γεροδεμένος.

Και στην πρώτη σπρωξιά ανταπέδιδε και πέταγε αυτός τον ύπαρχο στην θάλασσα δίπλα στις προπέλες.

Έχω το ρεπορτάζ.

Νέος με σοβαρά ψυχικά προβλήματα, αντί να είναι κλεισμένος σε ίδρυμα, κυκλοφορούσε χωρίς συνοδεία ελεύθερος και σκότωσε μεροκαματιάρη ύπαρχο, πατέρα και σύζυγο.

Παρά τις προσπάθειες του καπετάνιου ο οποίος έκανε άμεσα κράτει τις μηχανές και μαζι με το πλήρωμα ρίξανε σωσίβια.

Στις δηλώσεις τους μετά, αφού ζήτησαν συγνώμη απο τους επιβάτες, αλλα η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω όλων, δήλωσαν σοκαρισμένοι απο την απώλεια του συναδέλφου τους, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και τόσα χρόνια δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

Ο αρμόδιος θεσμικός δήλωσε επίσης συγκλονισμένος και υποσχέθηκε περισσότερους ελέγχους στο λιμάνι, είτε για ψυχικά διαταραγμένους όπως ο δολοφόνος Αντώνης είτε γενικότερα για λαθρεπιβάτες αφού ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε εισητήριο.

Τα ρεπορτάζ λένε ότι ο ψυχασθενής δολοφόνος Αντώνης, πριν να ρίξει τον ύπαρχο δίπλα στις προπέλες και στη συνέχεια να κοιτάει το θύμα απαθής με παγωμένο βλέμμα, λόγω της ψυχικής του ασθένειας, έκανε περίεργες κινήσεις στο λιμάνι πέρα δώθε, ενώ κοίταγε τον καβοδέτη ψάχνοντας την κατάληλη ευκαιρία για να ορμήσει στο καράβι και στο θύμα του.

Τα πράγματα τελικά δεν έγιναν έτσι.

Ο <ψυχασθενής> άκακος Αντώνης δολοφονήθηκε και το ψυχικά υγιές πλήρωμα, αν δεν το γύρναγε πίσω το λιμεναρχείο απο την Αίγινα, θα είχε φτάσει στην Αφρική, αφού είναι τόσο καλά στα μυαλά τους που πίστεψαν ότι έριξαν καφέ στην Θάλλασα και όχι άνθρωπο.

Συμπέρασμα. Υπάρχουν διεγνωσμένοι που ξέρουν τι έχουν, το έχουν αντιμετωπίσει και ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο και αδιάγνωστοι που νομίζουν ότι είναι καλά και δεν πρέπει να κυκλοφορούν ανάμεσα μας».