Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη Λεμεσό την Παρασκευή, θύμιζαν ταινία τρόμου.  Μετανάστες έγινα στόχοι φασιστικών επιθέσεων, κατά τη διάρκεια ακροδεξιάς «πορείας διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό».

Μεταξύ των θυμάτων των χυδαίων αυτών επιθέσεων ήταν η Ντάο, μια γυναίκα από το Βιετνάμ η οποία δούλευε νυχθημερόν για χρόνια στα χωράφια και με πολύ κόπο και ιδρώτα κατάφερε να ανοίξει ένα περίπτερο για να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στα τέσσερα παιδιά της. Αυτοί οι κόποι, έγιναν σμπαράλια εν μια νυκτί, με το περίπτερο της να καταστρέφεται από τους φασίστες.  

Το NEWS 24/7 φέρνει στο φως αποκλειστικό βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση που δέχτηκε το κατάστημα της Ντάο. Πρόκειται για υλικό το οποίο ελήφθη από τρεις διαφορετικές κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν εντός του χώρου.

Όπως διακρίνεται στις παραπάνω εικόνες, άνδρες -οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν καλυμμένα με κουκούλες τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους- εισβάλλουν στο κατάστημα με λοστούς και κοντάρια, καταστρέφοντας με μένος ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες φαίνεται να αναζητούν επίμονα κάτι συγκεκριμένο, ενώ δεν διστάζουν να αφαιρέσουν δεκάδες αντικείμενα και χρήματα, στη συνέχεια, να τραπούν ανενόχλητοι σε φυγή. 

Όαση στην έρημο του σκοταδισμού των τελευταίων ημερών αποτελεί το κύμα συμπαράστασης του κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 16 χιλιάδες ευρώ για να μπορέσει να χτίσει ξανά την επιχείρηση της.