Δύο καλά νέα έφτασαν στα αφτιά μας και τα μάτια μας χθες. Το ένα είχε να κάνει με την έφιππη αστυνομία, το καλύτερο ανέκδοτο που ακούσαμε μέχρι το επόμενο. Έφαγε άκυρο. Το άλλο, είχε να κάνει με την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ε, και τα δύο δεν ισχύουν και μάλλον ο Νότης Μηταράκης νιώθει άβολα στην καρέκλα του υπουργείου του αφού, αν είχε παίξει στοίχημα, θα είχε άκυρο δελτίο από τα πρώτα μόλις λεπτά.

Όπως διαβάζουμε στο intronews.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθάρισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται και όχι μόνο αυτό, αλλά τόνισε πως στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια. «Το λέω ρητώς. Δεν καταργείται (η πανεπιστημιακή αστυνομία) και δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμιά τέτοια διατύπωση».

Εδώ οι δηλώσεις του:

«Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ.». Λίγο αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επανέλαβε: «Επανεξετάζουμε συνεχώς τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της, για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της αστυνομίας. Και μάλιστα είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό να είναι σε συνεργασία με το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σχετικά με την έφιππη αστυνομία και την πρόταση του κ. Μηταράκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι «υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε δεκτή», ενώ επισήμανε ότι δεν υπήρξε «κανένα “άδειασμα”» του υπουργού. Εντούτοις, πρόκειται για τη δεύτερη διαφοροποίηση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργού Προστασίας του Πολίτη μέσα σε λίγες ώρες, με τον Νότη Μηταράκη να εμφανίζεται πλέον έκθετος απέναντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.