Υπάρχουν ειδήσεις που εμφανίζονται μπροστά σου και μπορούν πραγματικά να σε εξοργίσουν. Χθες, έγινε γνωστό ότι ένα άλογο ξεψύχησε στην Κέρκυρα ενώ κουβαλούσε τουρίστες. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του 80χρονου ιδιοκτήτη/αμαξά, το άτυχο ζώο είχε περάσει πρόσφατα ασθένεια και ήταν η πρώτη μέρα που επέστρεφε στη δουλεία. Το ότι υπάρχουν ακόμα τέτοιες «δουλειές», θα έπρεπε να μας προβληματίζει.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας έχει ενημερώσει τους αμαξάδες του νησιού να μην μεταφέρουν φορτία από τις 13.00 έως 17.00 λόγω τη ζέστης. Μαντέψτε! Το άλογο μετέφερε τουρίστες γύρω στις 14.00, μέσα σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, με το θερμόμετρο να έχει βαρέσει κόκκινο.

Το άλογο, δυστυχώς, κατέρρευσε ενώ βρίσκονταν έξω από το σινεμά Ορφέας, σε σημείο όπου ο δρόμος παρουσιάζει απότομη κλίση, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι το ζώο δυσκολευόταν να ανέβει την ανηφόρα και για αυτό το λόγο ο 80χρονος αμαξά το μαστίγωνε. Πολύ λογικό, 80χρονε αμαξά.

Ο εισαγγελέας έχει παραγγείλει η σορός του ζώου να υποβληθεί σε κτηνιατρικό έλεγχο για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή.  Σημειώνεται ότι ο 80χρονος ιδιοκτήτης έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.