«Το lifestyle είναι μαγικό. Από μηδενικό σε κάνει νούμερο». Περίεργα πράγματα ή όχι και τόσο, μας ήρθε αμέσως κατά νου το άνωθεν σλόγκαν μαθαίνοντας την κόντρα που προέκυψε ανάμεσα στην Σούπερ Κική και την Κατερίνα Καινούργιου μέσα από τον πάντα μαγικό κόσμο της ελληνικής τηλεόρασης. Περίεργα πράγματα, ξαναλέμε.

Η πρώτη, YouTuber αν δεν γνωρίζεις, έκανε ένα σχόλιο με αφορμή την σοβαρή περιπέτεια υγείας της Μαρινέλλας και την κατάρρευσή της στο Ηρώδειο. Θεώρησε, για κάποιο δικό της λόγο, πως αυτό σήκωνε πλάκα. Και το συνέδεσε με τον Χρήστο Μάστορα, που είχε αποχωρήσει τελευταία στιγμή από τη συναυλία – επρόκειτο αρχικά να συμμετάσχει και αυτός. «Την “έφαγε”, την “έφαγε” το μαγιολίκι του Μάστορα. Αλβανός δεν είναι ο Μάστορας; Ξέρουν αυτοί από μαγιολίκια», είπε, έχοντας δίπλα της ως καλεσμένο τον Fipsterr.

Ήταν απόπειρα για χιούμορ; Ναι. Ήταν κακή απόπειρα για χιούμορ; Ακόμα πιο… ναι. Τέλος πάντων, αυτό το απόσπασμα (που μετά κατέβηκε από το YouTube) το πήρε η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και το σήκωσε ως «ρατσιστικό παραλήρημα» ή κάπως έτσι. Λύσσα δηλαδή; Λύσσα. Ναι. Θα μπορούσαν απλώς να πούνε πως η Σούπερ Κική πρέπει λίγο να δουλέψει το κείμενο της, μπορεί και πάρα πολύ, δεν είναι εκεί το θέμα μας. «Παιδιά, συγγνώμη δεν θέλω να πω περισσότερα αλλά θλίβομαι πάρα πολύ για αυτό που μόλις είδα. Είναι προσβλητικό», σχολίασε η Κατερίνα Καινούργιου, με πολύ σοβαρή φωνή, όπως έπρεπε σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα – τι όχι;  

Η άμεσα ενδιαφερόμενη έμαθε τα καθέκαστα και βάρεσε φρίκη. Δημοσιεύοντας μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι δυο τους κάποιους μήνες πριν, σχετικά με το θέμα που είχε προκύψει με την Κατερίνα Καινούργιου, τον πρώην σύντροφό της Φίλιππο Τσαγκρίδη και την Δανάη Μπάρκα. Έγραψε μάλιστα μετά και αυτό:

Το beef άναψε για τα καλά, με την παρουσιάστρια του «Super Κατερίνα» να απαντάει στην απάντηση με επίθεση στην επίθεση (να μια πρόταση για Νόμπελ Λογοτεχνίας):

«Άρχισε να λέει κάποια πράγματα για εμάς και φιλοξενούμενους που έχουμε στην εκπομπή κατά καιρούς. Μπήκε στη διαδικασία και έκανε κάτι που με στεναχώρησε πολύ και θα μπορούσα να κινηθώ νομικά. Δημοσιοποίησε προσωπικά μηνύματα που δεν έλεγα και τίποτα. Η Σούπερ Κική με είχε στηρίξει πολύ σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου με ένα θέμα που είχε γίνει στην προσωπική μου ζωή…. Το είχα εκτιμήσει. Να πω στη Σούπερ Κική ότι έχω και εγώ μηνύματά μας που της μιλάω πολύ όμορφα, δε θα μπω ποτέ στη διαδικασία να τα δημοσιοποιήσω ποτέ… Το θεωρώ ανήθικο. Δε θα κινηθώ νομικά γιατί σέβομαι μια προσωπικότητα που έχει έρθει εδώ, έχει δακρύσει στον καναπέ, έχουμε πει πέντε πράγματα…Είναι καλό να ζητάμε συγγνώμη, κι εγώ περιμένω μια προσωπική συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων. Δεν έχω σκοπό να κινηθώ νομικά γιατί έχω μια ευαισθησία. Επίσης και στους κολλητούς μου, όταν κάνουν κάποιο λάθος θα τους το επισημάνω, δε θα το κουκουλώσω… Την έχω στηρίξει πάρα πολύ. Αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ, πάρα πολύ», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

Μη γελάς. Το θέμα είναι σημαντικό. Για τις δυο τους. Εμάς δεν μας απασχολεί καθόλου πέρα από μια μεγάλη απορία γιατί δέχονται να βάλουν τον εαυτό τους σε αυτή τη διαδικασία της δημοσιοποίησης των «σώψυχων» τους, των προσωπικών τους. Η’ μάλλον, φανταζόμαστε. Γιατί απλά θέλουν να ακούγεται το όνομά τους. Με τον όποιο τρόπο.

Εσύ γιατί να ασχοληθείς με αυτό; Σου βρήκαμε έναν… 5λόγο. Έτσι βγάζει μόνο ένα κάποιο νόημα. Να το βάλεις σε bullets και το πάρεις στο χαβαλέ – με την απαραίτητη δόση σοβαρότητας για να ξέρεις ακριβώς γιατί το κάνεις.

  • Γιατί αύριο είναι πολύ πιθανό να είναι όλα ξανά μέλι – γάλα μεταξύ τους και «έλα μωρέ, είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω, δεν χάθηκε ο κόσμος» και θες να τους δεις να το γυρίζουν (για να γελάσεις ακόμα περισσότερο)
  • Για να έχεις να πεις κάτι αστείο το βράδυ με τους φίλους σου, να χαλαρώσεις με τη μία τη φάση.
  • Γιατί θες να δεις ως πού θα το φτάσουν για να το συντηρήσουν. Είναι μια κάποια περιέργεια και αυτή, αντικείμενο μελέτης.
  • Για να κάνεις μια άσκηση υπομονής και να δεις πως τελικά ακόμα και το «τίποτα» μπορεί να γίνει «κάτι».
  • Γιατί είσαι… μαζόχα και ψάχνεις πάντα να βρίσκεις λογική στο παράλογο. ΟΚ, μπορεί να σε βοηθήσει και να φιλτράρεις ανούσιες πληροφορίες μελλοντικά, είναι και αυτό κάτι.