Τι συστάσεις μπορούμε να κάνουμε εμείς για τον ποδοσφαιριστή Κλοντ Μακελελέ; Με εντελώς διαφορετικό τρόπο μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη ερώτηση: Τι συστάσεις μπορούμε να κάνουμε για τον προπονητή Κλοντ Μακελελέ;

Μακελελέ στην Τρίπολη

Ένας ποδοσφαιριστής με ονειρεμένη καριέρα, ένας προπονητής άγνωστος. Στον Αστέρα Τρίπολη θεωρούσαν πως ο Μακελελέ μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά στα δύο πρώτα παιχνίδια είδαν ανορθογραφίες. Το τρίτο, το νικητήριο, υπό τους ήχους του Ρέκβιεμ, ήταν και το τελευταίο του.

«Διαφορά φιλοσοφίας». Αποδεκτό για λόγος διαζυγίου, ακόμη και όταν βρίσκονται στον μήνα του μέλιτος. Αν και το πιο σημαντικό στην πρόσληψη των προπονητών είναι η εκτενής συνέντευξη από τους ιθύνοντες. Εκεί θα φανείς η σκέψη και η προσωπικότητα του προπονητή. Αυτό τουλάχιστον κάνει η Λίβερπουλ. Για να κάνουμε Λίβερπουλ τον Αστέρα, σκεφτήκαμε πέντε υποψηφίους οι οποίοι θα κάνουν τον Μακελελέ το τελευταίο λάθος τους.

Πολ Πογκμπά

Ίσως να το έχει πάρει απόφαση ήδη: Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής έχει τελειώσει χρόνια τώρα, από τότε που τα έπαιρνε χοντρά για να κάθεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τώρα είναι η στιγμή για τους ιθύνοντες να κάνουν ένα ραντεβού και να του αναπτύξουν το όραμά τους.

Με τον Πογκμπά στον πάγκο ο Αστέρας Τρίπολης εξασφαλίζει διεθνή δημοσιότητα, η πόλη αθλητικό τουρισμό, ενώ εκείνος μπορεί να εφαρμόσει στους ποδοσφαιριστές όλα όσα του ζητούσαν οι προπονητές του και εκείνος βαριόταν να κάνει.

Άσε που αν τα αποτελέσματα δεν είναι εκείνα που πρέπει, υπάρχει και η γνώση του στη… μαύρη μαγεία!

Αντρέα Πίρλο

Πόσο συχνά βρίσκονται αρτίστες στην Τρίπολη; Πόσο συχνά πετάνε με αεροπλάνο πάνω από την Τρίπολη; Οι απαντήσεις γνωστές, η ανατροπή δεδομένη. Αν ο αφισιονάδο της ζωής, Αντρέα Πίρλο, συμφωνήσει να καθίσει στον πάγκο του Αστέρα, δεν θα αναβαθμίσει μόνο την ομάδα, αλλά και τη ζωή όλης της πόλης.

Γνωστός για το σοφιστικέ τρόπο ζωής του, ο Πίρλο μπορεί να δώσει ώθηση στην τοπική παραγωγή κρασιού, να εμπνεύσει του μπαρίστα με τις ιδέες του γύρω από τον εσπρέσο, να δώσει έναν ιταλικό αέρα στο κέντρο της πόλης.

Φυσικά υπάρχει και το ποδόσφαιρο. Και κάποιες απογοητευτικές σεζόν του Πίρλο ως προπονητή. Και; Εδώ μιλάμε για την Γκράντε Μπελέτζα.

Πατρίκ Βιεϊρά

Θα μπορούσε να είναι η κορυφαία επιλογή. Ένας πρώην μαχητής, αήττητος πρωταθλητής, με μια larger than life καριέρα. Ο Πατρίκ Βιεϊρά θα γέμιζε τα γήπεδα των αντιπάλων και θα καθυστερούσε μια ώρα να ανέβει στο λεωφορείο της ομάδας για να επιστρέψουν στην Τρίπολη, επειδή θα έπρεπε να υπογράψει αυτόγραφα.

Αλλά!

Με τον Κλοντ Μακελελέ η διοίκηση αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία τους έπειτα από μια εποικοδομητική συνάντηση. Θα συνέβαινε το ίδιο με τον θηριώδη πρώην αμυντικό χαφ;

Πώς θα του ζητούσαν εξηγήσεις για τις αποφάσεις του; Ποιος θα του εναντιωνόταν; Μάλλον θα προσπεράσουν αυτήν την πρότασή μας…

Νίκο Κόβατς

Στα αθλητικά sites θα έγραφαν, «Ο πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου στην Τρίπολη». Στα άλλα sites, όμως, θα έγραφαν, «Για κάποιο ανεξήγητο ακόμη λόγο, ο Μαντς Μίκελσεν εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Τρίπολη».

Ναι, αυτή η ομοιότητα μπορεί να κάνει την Τρίπολη έναν τόπο επίσκεψης και λατρείας για «τον σταρ του κινηματογράφου». Παράλληλα, ο Νίκο Κόβατς θα μπορεί να στήσει ξανά την καριέρα του και να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια, στα οποία απέτυχε παταγωδώς!

Φρανκ ντε Μπερ

Ένας γεννημένος νικητής να σουλατσάρει στα στενά της πρωτεύουσας της Αρκαδίας; Τι το καλύτερο; Ο Φρανκ ντε Μπερ είναι ο δίδυμος αδελφός του Ρόναλντ ντε Μπουρ (όσοι δεν έχετε δει το απόσπασμα ψάξτε το!), είναι ένα ίνδαλμα των Ολλανδών φίλων του ποδοσφαίρου, αλλά και της Μπαρτσελόνα.

Ενδεχόμενη πρόσληψή του θα έκανε αίσθηση στις Κάτω χώρες, αλλά και στις χώρες κάτω από τις Κάτω χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία). Τι θα έφερνε στις αποσκευές του ο νέος προπονητής; Πειθαρχία. Θέληση. Και αυτή την επαγγελματική -στα όρια του κυνισμού, μενταλιτέ.

Έτσι, κανένα e-mail έπειτα από τις 17.00 δεν θα ήταν αποδεκτό. Κανείς δεν θα επιτρεπόταν να αμφισβητήσει την προπονητική του δεξιότητα. Κανείς δεν αργεί σε προπονήσεις και meetings. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Θα πάει τέλεια αυτό! Ρωτήστε και τον Μακελελέ!