Έχει τον τρόπο του να συμπυκνώνει πολλά (νοήματα) σε λίγο χρόνο και το έδειξε ξανά. Ο Διονύσης Ατζαράκης επέστρεψε με νέο βίντεο, βάζοντας στο στόχαστρό του αυτή τη φορά τις ιστοσελίδες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν εμπορικά την κατάρρευση της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο προκειμένου να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.

«Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης» και πάει λέγοντας. Με υδατογράφημα μάλιστα, μην τυχόν χάσουν την «αποκλειστικότητα». Αυτό λέει πολλά για το πού (δεν) πάει η ελληνική δημοσιογραφία εν έτει 2024 και αυτό ακριβώς θέλησε να κάνει σαφές ο Διονύσης Ατζαράκης στο βίντεο που μόλις ανέβασε στα social media του.

Δεν θα ευλογήσουμε τα γένια μας, γιατί πιστεύουμε πως απλά κάναμε το αυτονόητο εδώ στο Provacateur όταν μετά την κατάρρευση της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο, είχαμε πει ακριβώς το ίδιο. Δηλαδή:

«Η Μαρινέλλα καταρρέει, και μαζί της και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καθώς το βίντεο της λιποθυμίας της γίνεται viral. Πώς καταντήσαμε έτσι; Ή μήπως δεν είμαστε τελικά όλοι ίδιοι;», γράφαμε τότε, κάτι που ο δημοφιλής κωμικός συνόψιζει σε λίγο παραπάνω από 3 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας κοφτερές και σπιντάτες ατάκες, με σάτιρα που ακουμπάει τον αρχετυπικό στόχο της, ήτοι μέσω του comic relief να πει τις μεγαλύτερες αλήθειες και να προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο να σκεφτεί αλλιώς, πιο σωστά – κάτι για παράδειγμα που δεν κάνει ο Μάρκος Σεφερλής όταν σατιρίζει το Nemo στο Δελφινάριο.

Λέει κι άλλα πολύ ενδιαφέροντα ο Διονύσης Ατζαράκης με αφορμή την κατάρρευση της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο. Για το πώς ορισμένοι θεώρησαν σκόπιμο, τη στιγμή μάλιστα που κανείς δεν ήξερε αν η 86χρονη τραγουδίστρια θα τα καταφέρει ή όχι, να βγουν και να κάνουν ειρωνείες του στιλ «τι ήθελε μεγάλη γυναίκα στο Ηρώδειο» και πάει λέγοντας.

Λες και οι μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να κρύβονται μακριά από την κοινωνία, να μην «ενοχλούν» τους νεότερους. Να παύουν να κάνουν αυτό που θέλουν, αυτό που τους ευχαριστεί. Ένας θλιβερός ηλικιακός ρατσισμός που τελικά και δυστυχώς είναι περισσότερο διαδεδομένος από όσο νομίζουμε – αν κρίνουμε από τα πάμπολλα τέτοιου είδους σχόλια που διαβάσαμε αυτές τις μέρες στα social media και στα σχόλια στα μεγάλα ειδησεογραφικά sites.

Δες το βίντεο που ο Διονύσης Ατζαράκης λέει όλη την πικρή αλήθεια για το πώς αντιμετωπίστηκε ειδησεογραφικά η κατάρρευση της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο: