Το πρωινό είναι ηλιόλουστο, παίρνεις τον καφέ σου και ξεκινάς το σκρολάρισμα για να ενημερωθείς για την τρέχουσα επικαιρότητα. Βαριέσαι, εκνευρίζεσαι, βαριέσαι ξανά, πατάς κατά λάθος σε διαφήμιση… Δεν βρίσκεις τίποτε το ενδιαφέρον, πατάς σε ποσταρίσματα από accounts αμφιβόλου κύρους και για το επόμενο μισάωρο χάνεσαι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χάθηκα, ούτε φυσικά και η τελευταία. Απλά σήμερα, για πρώτη φορά, είπα να τσεκάρω όλα τα άσχετα άρθρα τα οποία και διάβασα.

Περιδιαβαίνοντας στα άσχετα, Αρθρο 1, «Γιατί δεν βλέπω τη μύτη μου»

Μια φωτογραφία γυναίκας που δείχνει τη μύτη της και ένας τίτλος που περίπου έγραφε «Ξέρεις γιατί η μύτη σου δεν εμποδίζει την όρασή σου» δεν θα με έκανε πιο σοφό. Πάνω κάτω γνωστά είναι. Χωρίς να το έχω αποφασίσει, χωρίς εντολή, ο δείκτης πάτησε το link.

«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν μπορείτε να δείτε τη μύτη σας όταν κοιτάζετε κάπου; Όταν διαβάζετε αυτό το άρθρο, συμμετέχετε σε ένα παιχνίδι ή παρακολουθείτε μια ταινία, η μύτη σας δεν αποσπά την προσοχή μπαίνοντας στο οπτικό σας πεδίο. Πριν μάθετε την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, φανταστείτε πως μπαίνετε στο αγαπημένο σας ιταλικό εστιατόριο. Όταν περπατάτε για πρώτη φορά στον χώρο, το άρωμα της ντομάτας και του σκόρδου σας αποσπά την προσοχή. Όταν καθίσετε και ηρεμήσετε, η όσφρησή σας επικεντρώνεται μόνο στο άρωμα του φαγητού που μαγειρεύεται και όχι στο άρωμα του σώματός σας. Αυτή η διαδικασία αναφέρεται ως «ασυνείδητη επιλεκτική προσοχή». Διατηρούμαστε ζωντανοί και λογικοί λόγω της τάσης του εγκεφάλου μας να αγνοεί πράγματα τα οποία θεωρεί «άσχετα».

Έτσι συνέλαβα την ιδέα να γράψω για τα άσχετα. Και περιηγήθηκα σε όλα εκείνα που είχα ήδη διαβάσει.⁠

Περιδιαβαίνοντας στα άσχετα, Άρθρο 2, «Το κλειστό επάγγελμα του Ψυχολόγου Πλούτου»

Ο «ψυχολόγος πλούτου» είναι ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας που ειδικεύεται σε θέματα που σχετίζονται με άτομα που διαθέτουν υπερβολικό πλούτο. Οι ψυχολόγοι πλούτου ονομάζονται επίσης ψυχολόγοι χρημάτων ή σύμβουλοι πλούτου. Οι ψυχολόγοι πλούτου βοηθούν τους πολύ πλούσιους πελάτες τους να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η ενοχή που νιώθουν για το ότι είναι πάμπλουτοι, συμβουλεύουν για θέματα κληρονομιάς και συμβουλεύουν τους γονείς πώς να μεγαλώσουν παιδιά χωρίς να κακομαθαίνουν εξαιτίας του υπερβολικού πλούτο.

Βοηθούν πολλές σύγχρονες πλούσιες οικογένειες, οι περισσότερες από τις οποίες έχτισαν τον πλούτο τους σε μια γενιά. Μπορεί να μην αισθάνονται άνετα με όλες τις πτυχές του να είναι πλούσιοι και μπορεί να έχουν πολλές ενοχές που συνδέονται με αυτό. Ακόμη και για εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται οικονομικά προετοιμασμένοι, περισσότεροι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι μπορεί να μην είναι ψυχολογικά ή συναισθηματικά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τον πλούτο.

Είναι αυτό που συμβαίνει όταν πιάνει η κατάρα, «στους ψυχολόγους να τα φάει»; Ενδεχομένως…

Περιδιαβαίνοντας στα άσχετα, Άρθρο 3, «Γιορτάζοντας με τον σκύλο σου στο Νεπάλ»

Κάθε σκύλος έχει την ημέρα του, και για εκείνους στο Νεπάλ, αυτή η φράση δεν θα μπορούσε να είναι πιο κυριολεκτική. To φεστιβάλ Τιχάρ είναι προς τιμήν των good boys και διαρκεί πέντε ημέρες.

Τα σκυλιά γιορτάζονται και ευλογούνται με ένα Tika – ένα κόκκινο σημάδι που ζωγραφίζεται στο μέτωπό τους. Στα ζώα φοράνε επίσης γιρλάντες με λουλούδια και προσφέρονται διάφορες λιχουδιές στο πλαίσιο της γιορτής.⁠

Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι οι σκύλοι είναι οι αγγελιοφόροι του Yamaraj – του Θεού του θανάτου – και κρατώντας τα σκυλιά σε καλή διάθεση θα μπορέσουν να κατευνάσουν τον ίδιο τον Yamaraj.⁠

Είναι ωραία η σκυλοζωή στο Νεπάλ.

Περιδιαβαίνοντας στα άσχετα, Άρθρο 4, «Παίρνοντας επ’ ώμου όλα τα βάρη»

Ένας άνδρας στο διεθνές αεροδρόμιο Guanzhou Baiyun στην Κίνα φόρεσε όλα τα ρούχα του για να αποφύγει να πληρώσει επιπλέον χρεώσεις. Σύμφωνα με το The Examiner, ο άνδρας -του οποίου το όνομα δεν δημοσιοποιήθηκε, αφήνοντας τις αποσκευές του ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να πληρώσει επιπλέον χρέωση ή να απαλλαγεί από κάποιες βαλίτσες πριν επιβιβαστεί στην πτήση του.⁠

Τα άσχετα πράγματα που διαβάσαμε χωρίς να το θέλουμε.

Αλλά δεν έκανε τίποτα από αυτά τα πράγματα. Σύμφωνα με το The Examiner (επικαλούμενο την Daily Guangzhou), Απλά έβγαλε πάνω από 60 πουκάμισα και εννέα τζιν. Δεν τα ξεφορτώθηκε, αλλά αποφάσισε να τα φορέσει για να αποφύγει τις επιπλέον χρεώσεις. Στη συνέχεια κινήθηκε προς την Πύλη (όταν και σταμάτησε για τον συνηθισμένο σωματικό έλεγχο). Η πορεία του προς το Ναϊρόμπι της Κένυας, διακόπηκε από έναν ανιχνευτή μετάλλων.

Προφανώς, είχε ξεχάσει να αφαιρέσει από τις πολλές τσέπες του ορισμένα αντικείμενα που προκαλούν συναγερμό, όπως ηλεκτρικούς φορτιστές και στικάκια USB.

Κουράστηκα από τα άσχετα και δεν διάβασα τη συνέχεια. Ένιωσα να ζεσταίνομαι τόσο πολύ, σαν να φορούσα 60 πουκάμισα.