Είναι τόσο ωραία τα χαλιά που αγόρασε για λογαριασμό του υπουργείου Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη, που αποκτήθηκαν με απευθείας ανάθεση. Ήταν τέτοια η ευκαιρία (η τελική επένδυση δεν ξεπερνά καν τα 20.000 ευρώ) που η υπουργός σκέφτηκε «it’s now or never». Εσείς σκεφτήκατε τι θα γινόταν αν πήγαιναν αυτά τα χαλιά στο Cash or Trash, εκπομπή που παρουσιάζει η Δέσποινα Μοιραράκη; Εσείς σκεφτήκατε καμία έξυπνη επένδυση; Ε λοιπόν, σκεφτείτε!

Συμπερασματικά, τα δύο χαλιά είναι της καλύτερης ποιότητας που θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε, λίγο πριν από ένα δύσκολο χειμώνα. Ας δώσουμε μια περιγραφή:

Το πρώτο χαλί είναι χειροποίητο, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, σε μπλε χρώμα φόντου με κεντρική ροζέτα και γωνίες. Διαστάσεις: 4,30Χ3,03=13,03 τμ².

Το δεύτερο είναι επίσης χειροποίητο, επίσης περσικό ΝΑΙΝ, φτιαγμένο με μαλλί και μετάξι, με επαναλαμβανόμενο σχέδιο σε λευκό φόντο και μπλε μπορντούρα. Διαστάσεις: 3,60Χ2,77=9,97 τμ².

Η Όλγα και οι έξυπνες αγορές της

Κάποιοι θλίβονται με το γεγονός πως δεν αγοράστηκε κάποιο μπορδοροδοκόκκινο, αλλά η πολιτική πραγματικότητα που φανερώνουν τα δημοσκοπικά ευρήματα θα καθιστούσαν τις επενδύσεις άχρηστες, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ (του μπορδοροδοκόκκινου) θα κάνει χρόνια να δει υπουργείο.

Στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής κριτικής και αισθανόμενοι φίλοι της υπουργού, ψάξαμε για ευκαιρίες στη διεθνή αγορά, για επενδύσεις με ανώτατο ποσό τα 20.000 ευρώ, ένα ευτελές ποσό για ένα κραταιό Κράτος. Ακολουθούν τρελές ευκαιρίες που βρήκαμε έπειτα από δύο ημέρες ψαξίματος

Το αφεντικό τρελάθηκε

Δύο σπάνια κηροπήγια Cristofle τεχνοτροπίας Rococo/Rocaille Candelabras του 19ου αιώνα, στην εξευτελιστική τιμή των 18.450 ευρώ. Μια πραγματική ευκαιρία που θα κάνει upgrade τον διάκοσμο του υπουργείου και δεν θα ντρεπόμαστε όταν θα μας επισκέπτονται ξένοι επενδυτές.

Ξεπούλημα λόγω Συνταξιοδότησης

Το Majestic Maria Theresa Chandelier της Groenensteyn είναι ένας εντυπωσιακός, μεταλλικός πολυέλαιος 45 λαμπτήρων. Με πάχος 196 εκατοστά και ύψος 160, ο συγκεκριμένος πολυέλαιος επικοινωνεί ένα status που ψαρώνει ακόμη και Ινδούς τουρίστες – επενδυτές. Τα 18.250 ευρώ είναι ανάξια αναφοράς. Μιλάμε για ευτέλεια.

«Ναι, δεν ακούσατε λάθος»

Ένα ζευγάρι οπάκ βάζα Βοημίας με μαρμάρινη επιφάνεια, τα οποία θα τα δει κανείς μόνο σε χώρους υψηλού κύρους. Δεν είναι το υπουργείο Πολιτισμού τέτοιος χώρος; Εμείς θα τον κάνουμε! Στην τιμή των 18.500 ευρώ, δεν μιλάμε για επένδυση, αλλά για ληστεία.

Και με τα ρέστα…

Σε σχήμα προπέλας, αυτός ο μεταλλικός χαρτοκόπτης της φίρμας Sterling μπορεί να προσδώσει κύρος και αίσθηση καθήκοντος. Με μόλις 1.605 ευρώ και 63,56 ευρώ τον μήνα σε 24 δόσεις, αυτός ο μεταλλικός χαρτοκόπτης φανερώνει την υψηλή αισθητική του κατόχου του.