Διαβάζεις μερικές φορές κάποιες ειδήσεις και ένα μεγάλο νοερό ερωτηματικό σχηματίζεται γύρω από το κεφάλι σου. Σαν άλλος Πάτρικ Ογκουνσότο αναρωτιέσαι «ποτς γκένεν αυτό» Μα είναι δυνατόν κάποιος να έχει για κοντά 30 χρόνια ένα κομμάτι Lego στη μύτη του; Να ζει με αυτό σαν να μην τρέχει τίποτα;
Δηλαδή και συγνώμη για το αηδιαστικό της περιγραφής, ένα κομμάτι μύξα μπορεί να έχει κολλήσει στα ρουθούνια σου και δεν μπορείς να ηρεμήσεις. Ειδικά αν θες να αποφύγεις τις «ανασκαφές» για να το βγάλεις, ένα σπορ παρεμπιπτόντως για το οποίο φημίζονται οι Έλληνες οδηγοί στα φανάρια. Και ο άλλος έβγαλε 3 δεκαετίες με ένα κομμάτι Lego συντροφιά στον εσωτερικό του κόσμο – και μιλάμε κυριολεκτικά; Τι να πεις…
Αυτή όμως είναι η πραγματική ιστορία ενός 32χρονου από τις ΗΠΑ, ονόματι Άντι Νόρτον. Ήταν κοντά 6 χρονών όταν έβαλε ένα κομμάτι Lego στη μύτη του. Το λένε οι συσκευασίες «μην χρησιμοποιείται από πολύ μικρά παιδιά» αλλά εκεί στα 90’s τα πράγματα ήταν πιο hardcore και οι γονείς σίγουρα λιγότερο επιμελείς από τους σημερινούς σε κάτι τέτοια.
«Δεν ξέρω γιατί το έκανα. Πανικοβλήθηκα, φυσικά, γιατί το κομμάτι ήταν πολύ μικρό για να το πιάσω και να το βγάλω από τη μύτη μου. Μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω έναν μικρό άνδρα από Lego και σκόπευα να το βάλω στη μύτη μου, προκειμένου να κολλήσει το κομμάτι (που ήταν ήδη στη μύτη) με το κεφάλι του, σαν ένα μικρό καπέλο», περιγράφει στην ανάρτησή του ο 32χρονος Αμερικανός.
Πώς το θυμάται τόσο καθαρά είναι μια απορία, αλλά ΟΚ, μπορεί να μεταφέρει τη μνήμη όπως του τη διηγήθηκαν. Ουσία είναι πως έγινε ό,τι έγινε, μετά δεν βρέθηκε κάποιος να το καταλάβει, oι γονείς, κάποιος γιατρός να παρέμβει; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο και ξερό «όχι». Πάλι υπενδεδυμένο με κάμποσα νοερά ερωτηματικά, με γνήσια απορία.
Χρειάστηκε να περάσουν κοντά 3 δεκαετίες για να προχωρήσει στην επέμβαση που του επέτρεψε να ανασάνει ξανά σαν κανονικός άνθρωπος. Να ένα σενάριο που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για ένα ακόμα The Lego Movie – ιδέες ρίχνουμε εμείς, αν ψηθεί κάποιος παραγωγός είμαστε στη διάθεσή του για να το συζητήσουμε. Έχουμε έτοιμο και όνομα πρωταγωνιστή αν και εφόσον: Λέγκολας. Ναι…