Τι παίρνεις αν ενώσεις το «ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται» με το «άσ’ τον τρελό στην τρέλα του»; Το βίντεο που θα δεις λίγο παρακάτω. Το εντοπίσαμε στο TikTok και είναι από την ημέρα που η κακοκαιρία Atena επισκέφτηκε την Αθήνα για να κάνει ρίμα και να μας κάνει μούσκεμα – «καλοχειμωνάκηδες» πονάτε;

Και να οι πληροφορίες που έρχονται να το πλαισιώσουν. Το ράφτινγκ είναι στον Κηφισό, πρόκειται για έργο αγνώστου ανδρός. Αυτός έφτιαξε μια αυτοσχέδια σανίδα, μπήκε στο πλημμυρισμένο τούνελ και άρχισε να κωπηλατεί. Αργά, μεθοδικά. Δίχως ίχνος ταραχής, με τη γλώσσα του σώματος να αφήνει να εννοηθεί πως ίσως και να το απολάμβανε κιόλας.

Είναι μια τέχνη κι αυτή, το να μπορείς δηλαδή να βρίσκεις το όμορφο μέσα από το άσχημο, γιατί να συμφωνήσουμε πως δεν είναι καθόλου ωραίο ούτε τιμητικό σε κάθε δυνατή βροχή οι δρόμοι της Αθήνας να πλημμυρίζουν – έχουμε και λειψυδρία και είναι πιο προκλητικό.

To σίγουρο είναι πως ο άγνωστος κωπηλάτης έχει ταλέντο στη δημιουργία content από το πουθενά. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο views στο TikTok και βλέπουμε τελικά ότι θέλει τρόπο, όχι κόπο (ΟΚ, θέλει λίγο, δεν είναι ακριβώς άραγμα η κωπηλασία…).

Ο τύπος παρήγαγε viral content με τον πιο απλό των τρόπων, όταν εκεί έξω σφάζονται οι μάνατζερ για να βρουν αυτό το «σπάνιο πουλί» που θα φέρει τα κλικς, τα views, Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε, την Ελλάδα της καινοτομίας, της φαντασίας. Της Ελλάδας που αντιστέκεται στο «σκάσε και κολύμπα»…

Στο TikTok το βίντεο με το ράφτινγκ στον Κηφισό προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, ποικίλες αντιδράσεις. Κατά βάση χιουμοριστικές, καταπώς σήκωνε η περίσταση. Ας δούμε μερικά από τα σχόλια, έχει τη φάση του το δίχως άλλο:

«Πάντως πιο γρήγορα θα φτάσει, παρά να είχε αμάξι στον Κηφισό»,

«Από πάντα έκαναν ράφτινγκ και κανό στον Κηφισό(…)ο Κηφισός σε αυτό το ύψος είναι απλά θάλασσα. Όχι ποτάμι»

 «Πλάκα πλάκα εκεί καταλήγουν τα νερά της Πάρνηθας μέσω του Ποδονίφτη. στην αρχή του είναι πόσιμο νερό».

«Μένω δίπλα και αυτό είναι μια φυσιολογική μέρα»

Γενικώς από το πέρασμα της Atena θα μας μας μείνουν κι άλλα βίντεο που δείχνουν πως ως χώρα μας φταίει ο κακός μας ο καιρός. Και έρχεται, λένε οι μετεωρόλογοι και αυτή τη φορά συμφωνούν και μεταξύ τους κάτι κάθε άλλο παρά δεδομένο, νέα μίνι κακοκαιρία. Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα “BORIS “. To ‘χουμε ήδη το λογοπαίγνιο σε περίπτωση που ο κρατικός μηχανισμός αποδειχθεί ξανά ανέτοιμος: Δεν BORIS.

Δες το βίντεο από το ράφτινγκ στον Κηφισό (με ηχητικό «Είμαστε ένα βήμα πριν από το Δαφνί»)

@spz3v #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – Papadia Trash Tv