Τι θα γινόταν αν ο άνθρωπος με την πιο θετική διάθεση του κόσμου, o Τεντ Λάσσο, έμπαινε στο περιβάλλον του πιο τοξικού πρωταθλήματος της Ευρώπης; Ποιος δεν θα ήθελε να δει αυτήν τη συνάντηση αμερικανιάς και Νοτιοβαλκανικης-Βορειοαφρικανικής μενταλιτέ; Θα μπορούσε ο ευγενής μυστακοφόρος να διατηρήσει τη feel good διάθεση ή θα επισκεπτόταν δύο εβδομάδες μετά τη νέα εθνική μας ψυχολόγο, Άννα Κανδαράκη;

Ας βουτήξουμε κατευθείαν στην ιστορία…

Επεισόδιο 1, Σεζόν 4: Τεντ Λάσσο, Λιβ γιορ μυθ ιν Γκρις

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, λόγω φόρτου εργασιών, αποφασίζει να τοποθετήσει πρόεδρο του club τη Σμαράγδα Καρύδη, έχοντας συνυπολογίσει τη «θητεία» ως «Προέδρου» των «Πανθήρων» στην ταινία «Η Κληρονόμος».

Απογοητευμένη η Σμαράγδα από τη δουλειά του Ουρουγουανού προπονητή, Ντιέγκο Αλόνσο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στη 2η θέση, αποφασίζει, με τις ευλογίες του Γιάννη Αλαφούζου (το είχε κάνει επιτυχημένα και ο ίδιος με το «πήγαινε – έλα» Γιοβάνοβιτς – Τερίμ) να προχωρήσει στην πρόσληψη νέου προπονητή.

Η Σμαράγδα επικοινωνεί με τη φίλη της στο Λονδίνο, Ρεμπέκα, ιδιοκτήτρια της AFC Richmond, η οποία υποδεικνύει ως τον καταλληλότερο προπονητή για την ομάδα, Τεντ Λάσσο. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Παπαδημητρίου, έχει ενστάσεις, αλλά τελικά υποκύπτει.

Ο Τεντ βρίσκεται στις ΗΠΑ, άνεργος, αφού επιλέγει να βρίσκεται δίπλα στο παιδί του, περιμένοντας μάταια την πρώην σύζυγό του να επιστρέψει σε εκείνον. Η ζωή του είναι σε τέλμα όταν η Ρεμπέκα του τηλεφωνεί και τον πείθει να πάει στην Αθήνα για να συζητήσει με τη Σμαράγδα.

Υπό άκρα μυστικότητα, ο Τεντ Λάσσο καταφτάνει στην Ελλάδα. Είναι πολύ χαρούμενος που βλέπει τριγύρω του ανθρώπους που έχουν το μουστάκι του, μέχρι που ένας Γερμανός τουρίστας του δίνει ένα δίευρο για να του κουβαλήσει τις αποσκευές. Ο Τεντ Λάσσο φυσικά και δεν χάνει την ευκαιρία να το βιώσει κι έτσι περνάει μπροστά από τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος όπως είναι φυσικό δεν τον αναγνωρίζει.

Μην μπορώντας να περιμένει άλλο, παίρνει το λεωφορείο για Σύνταγμα. Εντυπωσιάζεται από τα μουστάκια των τσολιάδων στο Σύνταγμα και αρχίζει να ποστάρει selfie στο Insta του. Η Σμαράγδα βλέπει τα story και του στέλνει αμέσως τη διεύθυνση των γραφείων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σε λίγα λεπτά ο Τεντ περνάει την πόρτα της εισόδου, προσφέροντας στη Σμαράγδα ένα από τα ξακουστά κουλουράκια του.

Ενώ ο Γιάννης Παπαδημητρίου επιμένει πως δεν πρόκειται για προπονητή, αλλά για αχθοφόρο. Η Σμαράγδα τον διώχνει από το γραφείο, μένει μόνη της μαζί του και προσπαθεί να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα.

Εκείνος ζητάει να πάρει μαζί του το επιτελείο του: Τον κόουτς Μπίαρντ, τον Ρόι Κεντ και τον Νέιθαν Σέλι. Η Σμαράγδα δέχεται και εκείνος τηλεφωνεί αμέσως στους βοηθούς του για να τους πείσει.

Ο κόουτς Μπίαρντ βρίσκεται στη Σαρατόγκα της Καλιφόρνια, κάνοντας περιοδεία με ένα heavy metal group. Ο Τεντ τού λέει πως η Ελλάδα είναι γεμάτη αγάλματα και μουστακαλήδες και Κιμ Καρντάσιαν, πείθοντάς του να παίξει στο αποψινό gig και να πετάξει την επομένη για Ελλάδα. Ο Νέιθαν δεν έχει κανέναν δισταγμό να έρθει στην Ελλάδα, ειδικά από τη στιγμή που θα τρώει αυθεντικό μπακλαβά. Πείθει και τη σύντροφό του, την Τζέιντ, να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα και να ανοίξουν μαζί στην Ελλάδα ένα αγγλικό εστιατόριο στην Αθήνα.

Από την άλλη, ο Ρόι Κεντ δείχνει διστακτικός στη μετακόμισή του στην Αθήνα, αφού περιμένει πρόταση να αναλάβει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία παραπαίει για άλλη μια σεζόν. Ο Ρόι Κεντ του λέει πως είδε δύο καβγάδες στα φανάρια, με τους οδηγούς να βγαίνουν από τα αυτοκίνητα και να πλακώνονται. Είναι το επιχείρημα που κάμπτει κάθε αντίσταση του Ρόι, ο οποίος επιπροσθέτως θέλει να φύγει μακριά από το Λονδίνο για να ξεχάσει την Κίλι.

Ο Ρόι Κεντ ζητάει να νοικιάσει σπίτι κοντά στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ έκπληκτος μαθαίνει πως τα σπίτια στα προσφυγικά βομβαρδίστηκαν από τους συμμάχους των Ελλήνων, Άγγλων. Εγκαταλείποντας την ιδέα, συμβιβάζεται με ένα νεοκλασικό στα Εξάρχεια και την απαίτηση της ιδιοκτήτριας να μην μπει άτομο κάτω των 21 στο σπίτι. Ο Τεντ θα νοικιάζει Airbnb όταν ο γιος του έρθει στην Ελλάδα. Το βράδυ αποφασίζει να κάνει μια βόλτα, αλλά τρώει πόρτα στο Pharaoh και καταλήγει να παραγγέλνει κρασιά απλά και μόνο για να τρώει τα συνοδευτικά: παξιμάδια, τυρί και σαλάμι στο Santarosa.

Το πρώτο πρωινό του στην Αθήνα ο Τεντ ψάχνει για brunch και τον στέλνουν στο Black Salami. Θέλοντας να γευτεί κάτι που θα “sounds Greek to him”, του δίνουν χορτοτυρόπιτα. Φεύγει με δύο στη σακούλα, μία στο χέρι και δύο που έχει φάει ήδη. Όταν φτάνει στα γραφεία της ΠΑΕ νιώθει το στομάχι του χάλια.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου εξακολουθεί να θεωρεί πως είναι αχθοφόρος και όχι προπονητής, για αυτό και τον ρωτάει τι είναι το VAR. Η άγνοια του Τεντ και η απάντησή του, «αυτά είναι θέματα του κόουτς Μπίαρντ» κάνει τον Παπαδημητρίου σίγουρο πως έρχεται μεγάλο ξεφτιλίκι. Έτσι, πείθει τη Σμαράγδα να μην πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, κάτι που καθόλου δεν δυσαρεστεί τον Τεντ, αφού η πρώτη του συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στέλνει την ανακοίνωση της πρόσληψης και ακολουθεί χαμός. Οι μισοί δημοσιογράφοι πανηγυρίζουν και αποθεώνουν τον ιδιοκτήτη και την πρόεδρο, οι άλλοι μισοί τους βρίζουν.

Ο Τεντ Λάσσο αποχωρεί με στομαχόπονο και πηγαίνει στο σπίτι του για να ηρεμήσει από το φούσκωμα. Οι τρεις βοηθοί του βρίσκονται στο αεροπλάνο και ο Τεντ τους συμβουλεύει να βοηθήσουν οποιονδήποτε τους ζητήσει βοήθεια στο αεροδρόμιο, γιατί έτσι η πρώτη τους εμπειρία στην Αθήνα θα είναι φανταστική.

Αργά το βράδυ το τηλέφωνο του χτυπάει σαν δαιμονισμένο. Είναι η Σμαράγδα που τον ρωτάει εάν ο κόουτς Μπίαρντ είναι σατανιστής και μέλος μιας heavy metal μπάντας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει πρώτο θέμα στο αυριανό του πρωτοσέλιδο ο Στέφανος Χίος.

Ο Τεντ Λάσσο τη διαβεβαιώνει πως πρόκειται για παρεξήγηση και πως θα τους γνωρίσει όλους από κοντά την επομένη, για να βγάλει η ίδια τα συμπεράσματά της.