Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι δεν είναι από εκείνα τα κορίτσια που ανέχονται τοξικές συμπεριφορές. Έχει άποψη και έχει την αυτοπεποίθηση να συγκρουστεί με οποιονδήποτε προσπαθεί να της επιβάλλει άθλια στερεότυπα που έχουν ριζώσει στα χιλιάδες χρόνια πατριαρχικής κοινωνίας.

Μια βόλτα με τη Ραταϊκόφσκι στη Νέα Υόρκη

Το 33χρονο μοντέλο πόσταρε στον λογαριασμό της στο TikTok ένα βίντεο στο οποίο τη βλέπουμε να περπατά στη διάβαση ενός δρόμου της Νέας Υόρκης. Στην αρχή του βίντεο γράφει: «Wait for it: man tells me to put on a shirt» (Περιμένετε να το δείτε: Ένας άντρας μου λέει να ρίξω πάνω μου ένα πουκάμισο).

Με το που ακούγεται η ατάκα του άντρα -και ακούγεται ξεκάθαρα, η Ραταϊκόφσκι προσθέτει μουσική στο βίντεο το «365» της Charli XCX.

@emrata

famously not demure, famously not mindful.

♬ 365 – Charli xcx

Η ατάκα που συνοδεύει το βίντεο της Emrata στο TikTok γράφει: Famously not demure, famously not mindful. Είναι μια παραλλαγή της ατάκας που τρεντάρει τον Αύγουστο στο TikTok: «Very Demure, Very Mindful» («Πολύ σεμνή, πολύ προσεκτική»). Σαν να περιγράφει την ιδανική γυναίκα του μεσαίωνα.

Ε, η Ραταϊκόφσκι γράφει στο caption του βίντεο, «Διάσημα όχι σεμνή, διάσημα απρόσεκτη» σατιρίζοντάς το μότο και τη συμπεριφορά.

Φυσικά και οι θαυμαστές της Ραταϊκόφσκι δεν έχασαν την ευκαιρία να την αποθεώσουν. Το αντίθετο έτρεξαν να κάνουν οι haters, προσπαθώντας να γεμίσουν την ανάρτησή της με αρνητικά σχόλια. Αν δεν έχεις ζωή…

Αυτός ο casual σεξισμός που έχει πάντοτε αποδέκτη μια γυναίκα, ξεκινά πάντοτε από άντρες. Εκείνοι νιώθουν πως έχουν την εξουσία να υποδείξουν σε μια γυναίκα τι θα φοράει, πώς θα περπατάει, πως θα πρέπει να ζει γενικότερα. Απότοκο μιας ξεπεσμένης πατριάρχιας, τέτοιες τοξικές υποδείξεις θα πρέπει να έχουν την απάντηση που τις αξίζει.