Οι Έλληνες πολιτικοί, πολλοί εξ αυτών τέλος πάντων μην τους παίρνει η μπάλα όλους, έχουν μια τάση να μιλάνε πολύ. Και όταν το κάνεις αυτό, είναι πάντα επίφοβο κάποια στιγμή να πετάξεις και κάποια «πατάτα». Ο Ευάγγελος Αντώναρος έμελλε να το καταλάβει στην πράξη.

Είναι εμφανές πως το προετοίμασε το post του στο Χ. Το έκανε και λίγο λογοτεχνικό. Αλλά είναι επίσης εμφανές πως ο υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ρώτησε κάποιον που ήξερε πριν το ανεβάσει. Κακώς, μπορεί και να είχε αποφύγει έτσι μια επική γκάφα, που του κόστισε κάμποσο «γλέντι» στα σχόλια.

Ας δούμε, όμως, πρώτα τι έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος

«Πτήση Αegean Α3821 7 Αυγούστου.

Βερολίνο για Αθήνα.

O πιλότος ενημερώνει στα ελληνικά ότι εισερχόμαστε στον εναέριο χώρο των Σκοπίων. Αμέσως μετά στα αγγλικά — για να μην υπάρξει παρανόηση προφανώς — μιλάει για “Skopje airspace”. Η εταιρία δεν έχει πληροφορηθεί ότι η γειτονική χώρα αποκαλείται διεθνώς (και από εμάς) ” Βόρεια Μακεδονία”. Η ο πιλότος ασκεί δική του “εθνική” πολιτική σε επιβάτες που κατά 80% ήταν ξένοι. Ποιος θα τους τραβήξει το αυτί; Μήπως Μαξίμου, ΥΠΕΞ και Υπουργείο Μεταφορών που, υποτίθεται ότι, αγωνίζονται να πείσουν την κυβέρνηση των γειτόνων να εφαρμόσουν τη συμφωνία των Πρεσπών;»

Ο δημοσιογράφος και πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί Νέας Δημοκρατίας ήθελε προφανώς να υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μόνο που το FIR δεν έχει να κάνει με το όνομα της χώρας, αλλά ονοματοδοτείται βάσει της πρωτεύουσας κάθε κράτους. Άρα εν προκειμένω «Σκόπια». Κάτι που σημαίνει πως δίκιο είχε ο πιλότος. Και όχι ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο καταιγισμός από σχόλια κάτω από το post του ήταν η «τιμωρία» του γι’ αυτήν του την επίδειξη άγνοιας. Το τράβηγμα από το αυτί δηλαδή που ο ίδιος, κακώς, ζητούσε για άλλους, του γύρισε μπούμερανγκ.